måndag 10 maj 2010

Provocerande korkatHandelsbanken testar nytt grepp och kör tjejkväll i morgon. Det tycker jag låter jättebra, modernt och fräscht liksom. Då kan man få lite sminktips, prata om hur mycket man måste tjäna för att ha råd med att fixa lösnaglar varje månad samt eventuellt lägga upp ett sparande inför ett senare ansiktslyft. Sånt som tjejer är intresserade av.

Nästa vecka är det tydligen aktieskola. Då ska de prata om saker som utdelning, värdeminskning och vinst. Guuuuuuu så tråkigt! Men det slipper ju som tur är alla tjejer att gå på, så det blir väl killarnas lott istället. Ha!

18 kommentarer:

Singelmamman sa...

Mäh! tänk hur tråkig jag skulle vara med en trist miniräknare. Nä ska jag hitta en man får det bli med snyggt läppstift och målade naglar.

Bloggande 4barnsmamma sa...

Ja och det blir ändå aldrig det samma med karlarna där!
Nej, låt dom ta ahand om det trista, tycker jag låter bra!

BitterBettan sa...

Klockrent! Jag använder detta konceptet på idiotiska telefonförsäljare: "Nämen, inte kan lilla jag fatta beslut om elbolag....det gör min sambo...jag förstår ingenting...." Får i alla fall tyst på dem. Tack för en underhållande (nyupptäckt) blogg förresten!

Knasterfaster sa...

Jag tycker de kan ta bort r:et i spar så att det blir Spa-kväll istället. Det låter mycket trevligare!

Knaada sa...

Nu blev jag så upprörd att jag känner att jag måste hålla tyst. Jag är TYST. Tyst så tyst.

Kia sa...

GAAAAAH!!!

Vem fan vred klockan tillbaks till 1958?

Vem? Vem?

Anonym sa...

Läste igår att 80-talisterna vill bli hemmafruar.

Seriously. Jag börjar nästan känna för att bränna en BH eller nåt.

Sockiss sa...

nu... så tror jag nog att Anna Anka tagit över världen.

Anonym sa...

Byt bank genast och berätta för Handelsbanken varför!!!

Malin J sa...

Har alltid haft handelsbanken.Maken har försökt få mig att byta, nu gör jag det. Allvarligt, vad tänkte de med nu?
Hemmafru har jag varit i 9 år av olika anledningar. Den senaste anledningen är tre år och vill börja på dagis.Så nu ska man börja leta jobb. Ser inte fram emot att behöva försvara valet att ha varit borta från arbetsmarkanden för att vara hemmafru.
Förstår inte varför det har blivit så neggativt laddat att vara hemmafru.

Maria sa...

Singelmamman: Sant. Det viktigaste är ju att du hittar en karl som kan sköta din ekonomi.

Sandra: Ja för sånt är alldeles för komplicerat för min lilla kvinnliga hjärna!

BitterBettan: Tack själv och välkommen hit! Annars kan man alltid spela utvecklingsstörd. Det är ännu roligare, då vet de inte riktigt var de ska ta vägen. Lite humor så där på kvällskvisten.

Knasterfaster: Haha! Det var det jag trodde att det stod först!

Malin: Ja, om jag inte vore en sån lat jävel skulle jag göra det.

Knaada: Du var tyst som en liten mus!

Kia: Jag vet inte. Men varför liksom? Jag gillar ju klart 2000-talet mycket bättre. Tänk att vara utan internet tex!

Allt är konstigt: Men tänk så jobbigt det blir sen när du inte har några bh:ar. Jag känner mig alltid så naken utan. Se till att spara en sport-bh iaf.

E: Hon skulle nog inte tveka att försöka om hon trodde att hon hade en möjlighet.

Sofie: Men jag orkar inte! Vi har alla konton och billån och allt möjligt där. Men jag ska försöka få Björn att ringa och fråga när det ska vara killkväll med representanter från Face Stockholm där.

Malin J: Jag tror att det är negativt laddat av historiska/politiska anledningar. Själv anser jag att alla gör som de vill och i ett utopiskt samhälle finns det lika många hemmamän som hemmafruar. Lycka till med jobbsökandet!

Björn sa...

Ok, nu kommer jag säkert få massor med påhopp här. Men kan inte en sån där kväll för kvinnor vara en ganska bra ide - i sig. Tänk bort bilden på läppstiftet och allt trams.

Jag tror att på en sådan arena som traditionellt sett varit manlig så kommer kvinnor in med sämre självförtroende och vågar inte fråga eller diskutera på samma sätt. Detta tillfälle borde ju göra att det blir lite lättare för de kvinnor som dras till detta att ställa frågor om saker de annars inte hade vågat. Och få utrymme för detta som istället skulle tas av mästrande karlar. Det tror jag i alla fall är en anledning till att de väljer att köra detta.

Sen vad gäller Handelsbanken så är de den bästa banken i Sverige, de som krisar minst genom alla ups and downs. Deras aktie är en av de stabilaste på börsen just för att de har ett långsiktigt tänkande. Jag tänker inte byta bank förrän den dagen de går ut med att de är nazister eller liknande.

Och sista punkten, vad gäller hemmafruar. Vill de bli hemmafruar - kör på! Vill de arbeta - Kör på! Vem är jag att säga hur de ska vilja leva sina liv.

Anonym sa...

God tanke som Björn påpekar....men ...måste det ha med smink att göra? Kan man inte bara bjuda in till en tjejkväll utan att den skall vara tjejig/Greta

Kia sa...

Nä, jag fattar inte heller grejen med tjejprylar?? Varför inte anordna småkurser? Deklarera smartare? Aktieskola? Spartips?
Att köra för enbart tjejer är i de fallen ett bra grepp - många kvinnor har alltid låtit mannen sköta ekonomin, vågar kanske inte fråga det de vill lära sig mer om etc...

Raka rör och bra kunskap smäller som fan!

Jag skulle gärna lära mig fixa bilen också.

Singelmamman sa...

Ja ok för Björns idéer och kommentarer men ge mig hellre en man som kan borra än ett läppsitft.

Björn sa...

SIngelmamman,

I jämnställdhetens namn - Lär dig borra själv!

Maria sa...

Björn och Greta: Men man kan inte riktigt bortse från sminket och det andra tramset. Det finns ju med där och visar på ett väldigt naket och direkt sätt hur Handelsbanken (eller åtminstone de som är ansvariga för just det här eventet) ser på kvinnor.

Och även om inbjudan hade varit mer neutral, det vill säga inget prat om smink, väninnor, barn eller andra saker man tror att alla kvinnor är intresserade av, anser jag ändå att den tyder på en konstig bild av kvinnor, män och genus. För varför skulle kvinnor behöva gå på enskilda träffar om ekonomi? Varför är det bara kvinnor som är blyga och män som tar över och är mästrande? Jag köper inte den generaliseringen. Inte på långa vägar. I sådana fall hade jag hellre sett att de anordnat en träff för alla som vet för lite om sin ekonomi och inte riktigt vågar ställa frågor kring den. "Ekonomi för dummies". Inte som nu, en kväll för bara kvinnor som signalerar att kvinnor är lite dummare och lite blygare och därför behöver ha en egen gruppträff. Självuppfyllande profetior kan både vara negativa och positiva, det här är ett tydligt exempel på en negativ sådan. Särskilj kvinnor som grupp och tala om att de behöver extra stöd, klart att det planterar ett omedvetet frö hos de flesta av oss.

I såna fall vill jag hellre ha en kväll för oss korta. Jag känner mig faktiskt alltid mästrad och överkörd av långa människor. Jag vill ha en ekonomiträff där man tipsar om mkfp (mest klack för pengarna) samt hur mycket cola man måste smyghälla i nacken på långa jävlar som skymmer bioduken på biografen.

Maria sa...

Kia: småkurser för alla! Jag skulle lätt gå på nån sån. Om jag hade tid. Om de bjöd på godis.

Och ja singelmamman - lär dig borra! Kul som fan, speciellt om man dricker rödvin samtidigt. Det blir lite mer sport då - kommer hålet verkligen bli där jag hade tänkt mig att det skulle bli?