tisdag 22 februari 2011

Har ni några tips?

Jag vill bara ha en sommarstuga. Ska det vara så himla svårt? Jag sitter på Hemnet hur många timmar (eventuellt minuter, jag vet inte själv så noga, men det känns som lång tid i alla fall) som helst om dagen, och har gjort så ända sen i våras, men jag hittar liksom ingenting. Inte som inte är för dyrt.

Allt vi vill är att den ska ligga max 2,5 timmes bilfärd från Stockholm, ha en stor gräsmatta, minst två sovrum, inte behövas renoveras mer än kanske måla lite, ha godkänt avlopp och inte ligga i värsta myggområdet i Uppland.

Ja, och så gärna riktig toalett, jacuzzi, varmgarage, dyrt och exklusivt kakel i badrum och kök, strandtomt med egen brygga, kanske granne med någon kändis.

Ska det verkligen vara så himla svårt? Ska man verkligen behöva betala mer än 400 000 - 500 000 för att få det?

12 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.hemnet.se/beskrivning/470358?r=3

Cissi sa...

Ey, ni kan ta vår gammelstuga! Stämmer på avstånd från Sthlm gräsmattestorlek och att det inte ligger i Mygghåla by... (Sen att er dörr hamnar fyra meter från vår dörr, och att det saknas toa (men finns dass!) gör väl inget.)

Kändisgrannen får väl vara jag då (har varit med i DN och Svenskan några gånger, känns det spännande?).

(Vet hur det känns att leta, det är ett h-e!)

Anonym sa...

2,5 timme? Det beror väl på hur fort man kör? I Småland finns det billiga hus. Annacarin

Anna sa...

Vi köpte en i skogen utanför Eskilstuna rätt billigt. Det är 10 år sedan nu i somras, men då kostade den 240 000 kr. Ett bra trick är att köpa med torrdass, köpa en mulltoa och ställa in. Man behöver inte vara en Martin Timell, bara borra ett hål i väggen för en ventil. Vi ställde in den första dagen vi ägde huset, superenkelt!

ufojording sa...

Trakterna kring norra Västmanland/södra Dalarna uppfyller ju era krav på avstånd och priserna är inte alltför dyra... Jag menar, du får ju ett helt hus för de summor du nämner :)

Karin sa...

Som Sara säger, norra Västmanland har rätt många sommarstugor till bra priser. Det brukar alltid komma många fler objekt längre fram på våren. Exempel: http://www.hemnet.se/beskrivning/1213667?r=3 eller http://www.hemnet.se/beskrivning/826098?r=3

linn sa...

nu har ju du redan man och barn och allt det där. men mitt tricks var att bli ihop med en kille som har föräldrar med dåligt samvete. han fick en sommarstuga och nu har jag mitt egna lilla paradis på öland. med paradis menar jag två rum och kök med utedass. och allt är mintgrönt. utsidan, insidan, garderober, skåp, dörrar, väggar, veranda, tak, dass, gäststuga. men det har havsutsikt!

Donna ♥ sa...

Här är en till som köpt i skogarna kring Eskilstuna men det var för tre år sedan och priserna stiger. Vi gav 860 000:- Visserligen väldigt fint med bastu med panoramafönster, tvättstuga, dusch, diskmaskin, separett mm Inga fancy grannar men det är inte långt från Sundbyholms slott där Bönderna träffar sina fruar för första gången!

Anonym sa...

Flytta till Norrland... Här kan du få ett helt hus för 500 000:-

Liten vus sa...

Hällsingland är fullt med hus som uppfyller allt utom köravståndet. 200 000-400 000kr för en mindre villa med både gräsmatta och tillhörande skog!

Men nya E4:an har de 5 körtimmarna blivit drygt 3 körtimmar till Ljusdal \o/ . Någonstans söder om Järvsö så sparar man ytterligare 30+ minuter i körsträcka.

Eller i skogarna utanför Gävle.

Men man har nog större lycka att leta i lokaltidningen eller lokala fastighetsbyrån än på Hemnet.

ksth sa...

Flera andra har redan tipsat om norra Västmanland/södra Dalarna. Sök på Hemnet, Örebro län, Nora, Lindesberg, Hällefors. I Nora kommun ligger t.ex. Järnboås där Ernst höll till i somras. Det finns hus där i det prisläge ni nämner, som inte är vare sig skjul eller ruckel.

Joanna sa...

Med den nya E4:an mellan Uppsala och Gävle kan man ta sig till trakterna runt Hållnäskusten utanför Tierp / Skärplinge under två timmar, och priserna är humana.

Lycka till!
Joanna

www.livsvinst.se