tisdag 1 februari 2011

Centralt läge dock

För att komma till barnens dagis måste vi gå över en järnvägsövergång. Det betyder naturligtvis att det alltid kommer ett tåg, eller två, just när vi ska gå över. Och det är ju så kul att stå där, i allt det gråa, kalla, blåsiga och blöta och kolla när fula pendeltåg blåser förbi.

Men bara tågen åker förbi är allt ganska ok ändå. Det är värre de dagar då tågen stannar och bommarna följaktligen inte åker upp. Det blir så svårt att komma förbi då, särskilt med barnvagn.
Då får man välja mellan att stå kvar och se dum ut, eller gå ner i gångtunneln som går under spåret. Jag brukar undvika det senare, för de som bor där i tunneln har nästan alltid fest där. Och det känns alltid så dumt att komma oinbjuden och stövla igenom värsta festen liksom. Man vill ju inte störa.

Men idag hade vi tur. Ett tåg stod stilla precis vid övergången och till slut fick vi välja gångtunneln för att inte behöva stå stilla där hela dagen, men tydligen hade de som bor i tunneln rökpaus eller nåt. För det var bara deras flaskor som fanns där nere när vi gick förbi.

Man vill ju som sagt inte vara en party crasher. Men jag tycker verkligen att de som bor där borde kräva dörrar eller nåt av hyresvärden. Måste vara så himla jobbigt med alla människor som går igenom deras hem hela tiden.

1 kommentar:

Annika sa...

Man måste ju se saken från sin ljusa sida - du bor i ett poppis område!