lördag 20 oktober 2012

Mmm, jul!

Alltså, jag vet inte riktigt vad det är med mig nu för tiden. Jag har alltid älskat julen och jag har alltid värnat om traditionerna kring den. Man julpyntar till exempel ALDRIG före första advent, julgranen kläs kvällen före julafton och glögg dricks bara bara bara i december.

Men nu väntar jag otåligt på att alla affärer ska börja julskylta, jag har sneglat många gånger på glöggen som står i skafferiet och när jag var i affären idag och såg att de redan börjat med pepparkakor så blev jag inte (som jag brukar) arg på affären för att de börjat för tidigt utan istället ba "åh, vad mysigt! Vad gott det vore med pepparkakor, jag kanske skulle köpa en burk?"

VEM ÄR JAG?

11 kommentarer:

linn sa...

Haha, jag är exakt likadan! Precis samma regler men nu vill jag typ smälla upp en sån där tacky minigran, spela lite mysig julmusik och min kille fick stoppa mig från att köpa pepparkakor. Jag känner även julklappsstress redan i oktober...

Mathilda sa...

Här i Borås har snart varenda affär julskyltat redan. Alldeles för tidigt om du frågar mig men det gör säkert någon glad :)

Ellet sa...

Jag kör stenhårt på att det som är ätbart får man börja frossa i första november, annars hinner man ju fasen inte njuta ordentligt! Annars sitter man där i januari och ba hann få i sig en lussekatt innan det var över. Och ALLT julpynt ÄR uppe första advenet, eller snarare när sekunden slår första december. Granen också. Man är ju skadad av att fira jul i hela Sverige och eftersom vi aldrig firar hemma, så måste vi hinna njuta av granen innan dess. Tar ju timmar att pynta den dessutom!

Westrahult sa...

Jultankar i OKTOBER??!!! SICKO!!
Annacarin ( som konverterar till islam i mitten av november för att slippa allt pyntet och konverterar tillbaka vid trettonhelgen för att slippa fasta under ramadan).

IronGirl sa...

Jag tror det är det skittrista vädret som gör oss sugna på julen. Då hade man haft en förklaring varför det varit så in i helvete mörkt ute..

Jag gillar att julpynta, gör som "Ellet" och sätter upp granen första advent (granen är fö rosa) för att hinna njuta av den.

Jag har hunnit dricka lite julmust iallafall!

Katta Kvack sa...

Claes Ohlsson och IKEA baby! De har julat till sig. WOOP!

Saralito sa...

Åhlens hade plockat fram julpyntet nu i veckan såg jag när jag var där senast. Var på god väg att köpa lite, men lyckades hejda mig. Brukar också vara en aning anal med datumen, men i år blir det nog inte så. Jag är gravid ock skyller på det.

Etta sa...

Det är regnet tror jag! Jag är precis likadan. Brukar bli skitirriterad på julpynt i oktober, men reaktionen när vi var på IKEA igår var inte som den brukar. Nu längtar jag efter snö :-)

Anonym sa...

I'm with Ellet!!! Julen ska vara pyntad och klar till 1:a advent. Det innebär att november blir aningen stressig eftersom jag har 10 st flyttkartonger med julpynt. Två granar ska det vara. En till mig, julfacisten, och en till barnen. Bara granen tar två kvällar att klä.

/Brippan

Ulrika sa...

Oh jag har blivit tvärtom. Förut älskade jag julen men förra året bara kom jag av mig. Lägtar inte ett dugg. Sorgligt.

Lotta sa...


Åh, precis som jag! Det är småbarnslivet som förändrar en. När man har fått små barn blir man brutalt inkastad i en värld där man inte längre är herre över den naturtillgång som kallas tiden. Det gör att man blir mer benägen att ta ut saker i förväg, för man har ingen som helst möjlighet att försäkra sig om att man har tid att uppleva det man vill när det egentligen är dags. Och eftersom tidsluckorna då man kan göra det på sina egna villkor blir så korta måste man börja tidigare för att det sammanlagt ska bli någon tid att tala om. Så tror jag iallafall.
/Lotta