torsdag 4 oktober 2012

Hjälp

Smärta och jag, vi är inte kompisar. Vi är så INTE KOMPISAR!

Så allt som har med smärta att göra fyller mig med panik och skräck och illamående. Det är därför man skulle kunna säga att det här problemet med inflammerat tandkött kring en av visdomständerna gör att jag just nu är på väg in i ett katatoniskt tillstånd av stress och rädsla.

Nu gör det ont i käken och jag har problem med att äta för att jag inte kan gapa ordentligt och jag vet inte riktigt hur länge till det är på något sätt ansvarsfullt att vänta med att gå till tandläkaren.

Tandläkaren som jag för övrigt inte har varit hos på över fyra år pga enorm tandläkarskräck.

Så det här känns ju lajbans.

Lite gråta sig till sömns på det här nu kanske?
9 kommentarer:

Anonym sa...

Här är en annan som lider av tandläkarskräck, men hittade rätt i vuxen ålder.
MyClinic på Kungsgatan, tror dom bytt namn. Googla och kolla. Hittar du inte får du nr av mig ( har det i andra luren ) dom som jobbar där önskar jag jobbade på folktandvården när man var barn.

Alex

Malin J sa...

Be att få lugnande innan. Blir hur bra som helst, säger hon som fortfarande är känd som den som sänkte tandläkaren med en rak höger.
Man får en liten sup, tio minuter senare så hade ett gäng terrorister kunnat storma in och ta alla som gisslan utan att man höjt nämnvärt på ögonbrynen. Men se till att någon hämtar dig efteråt för man bör inte vara själv innan medicinen släppt och man ska naturligtvis inte köra bil.
(Kankse bör tillägga att tandläkaren som jag klippte till tog på sig hela ansvaret för episoden, han visste hur rädd jag var och sade efteråt "Jag får skylla mig själv som började vifta med bedövningssprutan framför ögonen på dig".)

Annika sa...

Men stackars du..! Köp Cordosyl på Apoteket och gurgla! Det är bakteriedödande och hjälper. Krya på tandkött och ångest!

aina sa...

Annat tips från en annan med ovilja för tandläkare. Gå till vårdcentralen och fixa penicillin, inflamationen försvinner på ett nafs och det är tydligen det de gör hos akut tandläkaren ändå. Och sen när det inte gör panikont kan du gå till tand läkaren och kolla hur allt ser ut (om jag har gått till tandläkaren än såhär ett halvår efter att detta hände mig...nej, såklart inte men jag försöker iaf få dig att göra det!)

Johanna sa...

Oh no! (räcker över en påse att djupandas i)

Karin sa...

I know the feeling! Om det kan vara någon tröst kan man slippa tandläkarskräcken om man lyckas leta upp en bra tandläkare. Man kanske måste byta några gånger till och med, så att man lägger tillräckligt stort avstånd mellan sig och den tandläkare som orsakade det hela. http://www.karinenglund.com/2012/10/tandlakarskrack/

Linda sa...

Var precis hos tandläkaren för första gången på hur många år som helst. Vilken lättnad att ha det gjort. Jag må inte ha tandläkarskräck men kul är det ju inte. Dock var de helt underbara och omtänksamma. Tyvärr frågade de om jag ville ha bedövning vilket alltid leder till att jag tackar nej, dum som jag är, eftersom jag avskyr att bli stucken av sprutan och jag hatar att vara bortdomnad och dreglandes lång tid efteråt. Åh, vad jag ångrade mig den här gången!

my sa...

Vänta inte!! Min man hade samma grej och väntade länge innan han gick till tandläkaren. Han hann få en läskig inflammation med komplikationer som varat i tre veckor nu. Gå dit, be om antibiotika mot inflammationen och sen tid till att ta bort visdomstanden så fort inflammationen är borta. Och be om bedövning! Det är värt den smärtan för att inte få ännu mer ont, jag lovar.

Hoppas det löser sig och att det går över snabbt.

Anonym sa...

Gå till Västermalmskliniken! Ligger granne med AGs nära Fridhemsplan. Min sambo är botad från sin tandläkarskräck och han har ändå nån slags felkoppling av nerverna så bedövningen tar inte, men där fattade de vad han sa och kunde bedöva på ett annat sätt! Även om han inte tycker det är behagligt så kallsvettas han inte i flera dagar innan längre. Och vänta inte! Min kompis pappa har misskött sina tänder och nu måste han byta ut hälften mot titan och skit och det går på 50 000 kr som han får stå för själv...