tisdag 2 oktober 2012

Hej hej

Hej hej bloggen, hur mår du?

Jag mår ganska bra, förutom att det känns som att jag bara jobbar jobbar jobbar lagar mat ingen vill äta slösurfar.

Och det är ju kanske inte så jätteroligt, men hej, det är väl sånt som kallas för vardag? Och vardag gillar jag ju ändå, det är tryggt.

I fredags berättade vi av någon anledning för femåringen om Hitler och andra världskriget och Sveriges så kallade neutralitet - och jag vet! HUR HAMNADE VI DÄR? Vi skulle ju bara ha fredagsmys hela familjen och äta goda ostar, baguette och räkor. Och så ba kom Hitler och blandade sig i. Hursomhelst, idag frågade femåringen på väg ut från dagis "vilka var det egentligen som Sverige hjälpte under de där världskrigen?" och jag kände ännu mer -tack vare undrande blickar från andra föräldrar - att det kanske inte var ett helt lämpligt samtalsämne för små barn.

Menne, det kan jag ju inte göra något åt nu.

Så här är jag nu. Vardag och Hitler och nyfikna femåringar.

Fler saker än så har jag inte att berätta just nu.

Hejdå!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, jobbigt att behöva förklara (ofta vidrigt hemska delar av) världen sådär! Men ändå, tror att barn som får veta saker och diskutera med sina föräldrar från unga år blir bra och insiktsfulla personer.

emster sa...

hehe. alltså jag tycker att du ska börja jobba på didis föris. där jobbar de inte alls så där mkt, stänger tidigt (som förälder ständig ångest) och andra bra förmåner. de söker en fsk lärare till stora avdelningen som ska va ansvarig för "ateljén". du är ju himla konstnärlig!! På rikt. SÖK! snälla? om jag säger att du är snygg på den där bilden där du står i garderoben?

anyhoo, jag tycker att ni är mkt ansvarsfulla föräldrar som pratar världspolitik med era barn.

Jenny sa...

Äh, klart barn ska få veta! /Hon vars man började förklara socialismens historia redan när barnet var en vecka

Ecochicas sa...

Oh jag är så glad att jag hittat din blogg! Hurra! typ sist av alla med iallafall. Jag firade med en spontan liten segerdans runt köksön hemma! Jamen äntligen någon med lite självironi!
Jag får för mig att vi har lite samma ton du och jag, vad vet jag? Du får spana in vid tillfälle blogg.loppi.se/ecochicas
Hur som helst, genuint tack för att du bjussar på dig själv och för att du delar med dig! Ljuvligt!