söndag 14 oktober 2012

Gårdagens outfit

Tack och lov funkar det hemma fortfarande i alla fall.

14 kommentarer:

Singelmamman sa...

Fint.

Westrahult sa...

Yeay, go Charley Brown!!
Annacarin

Mammahäxan sa...

Fantastiskt fin. Och jag bara älskar dina reflektioner angående detta med barns kläder. För du beskriver det så konkret.
Hälsningar från en mamma som måste köpa byxor på "killavdelningen" till min ena dotter för de är mycket mer bekväma..Ibland ööönskar jag att 70-talet kom tillbaka..

Alice sa...

Jag blev så himla berörd av ditt inlägg härom dagen. Sorgen man känner när ens barn gör ett val, som man vet, inte är barnets val utan omgivningens. Det gör så. Ont! Heja dig! =)

Anonym sa...

<3

Tina sa...

Jag önskar jag kunde ge din fina kille en kram!

Johanna sa...

Mkt fin tröja och unge.

Sofie sa...

Vilken koncentration! Underbart!

Damen sa...

Hurra!
Min storebror och jag delade upp färgerna när vi var små. Jag fick rött och gult, han fick blått och grönt. Rosa och lila ville ingen ha, men brunt slogs vi ganska länge om.

Anonym sa...

Så fin han är!

//Pernilla i Skåne

Suss sa...

Yay for Charles! När min 6-åring var mindre klädde vi henne i sköna enfärgade mjukiskläder. Tråkigt men praktiskt. När hon sen började välja kläder själv blev det väldigt tjejigt. Även fast hon gick på utedagis skulle hon prompt ha en tyllkjol under overallen, även om det bara var hon själv som visste om det.

Kan inte låta blir att tänka att det var vårt fel, att hon på något vis protesterade och valde vad vi inte skulle ha valt.
Jag märkte sedan i förskolan att tjejerna mer eller mindre tävlade i "tjejighet". Den som inte har rosa får inte vara med, osv. Men man kan ju inte göra mer än att säga till.

Jag var och handlade på Lindex häromdagen. När jag kom hem såg jag att kassörskan hade lagt strumporna i en påse, och nagellacket i en annan. För Star Wars-strumporna kunde ju omöjligt vara till mig...
Inte så lätt för barnen när de vuxna har så förutfattade meningar.

Anonym sa...

Blev så ledsen för din sons skull av ditt inlägg häromdagen, önskar jag kunde fixa så han ville ha de kläder han gillar bäst igen och kände sig nöjd och trygg med det.

Vi får alla göra det vi kan och verkligen tänka oss för en extra gång när vi säger eller gör nåt.

Min fyraåring känner sig finklädd i skjorta och vill helst ha jeans. Favoriter är starwars och blixten, knappast han själv som valt detta utan världen runt omkring.
Skickar kramar till dig och sonen.
/Åsa

Anonym sa...

Superfin tröja! Min lilla kille vill inte sova i byx- och tröjpyjamasar utan bara i klänningar. Har hittat flera jättefina Pippi nattlinnen som han älskar som självklart alltid hänger på flickavdelningen för pojkar måste tydligen sova i byxor.

Anonym sa...

Jag har också en son som diggar rosa jättemycket!
Jag uppmuntrar och tycker verkligen att han ska få ha det han gillar!
Tyvärr väntar jag bara på den dagen då något annat barn ska kläcka ur sig något som gör att han inte längre kommer vilja ha detta.
Så tråkigt med alla normer!
Mer genus till folket!
/Från en väldigt insatt mamma/pedagog