tisdag 20 september 2011

Hej asperger!

Vi glömde köpa parkeringstillstånd för boendeparkering den här månaden och måste därför hålla på och tramsa och lägga i pengar i automaten hela tiden.

I morse skulle Björn gå hemifrån först, och jag bad honom därför att lägga i ett par tior på vägen till jobbet. "Och glöm inte bilnyckeln!" påminde jag hjälpsamt, för det är ju så himla jobbigt att försöka prångla in den där biljetten genom en stängd bildörr.

Så Björn tar med sig bilnyckeln och lägger tiorna - i bilen. Taa-da! Inte i automaten för att få en biljett inte. Nej nej. Så jobbar inte han (tydligen). Och när jag upptäcker och ifrågasätter allt det här säger han att han trodde att jag ville att han skulle göra det. Att jag aldrig sa att han skulle lägga dem i automaten.

Och så hade det väl kunnat vara antar jag. Om det inte vore för det att hur synligt man än lägger pengarna i bilen tror jag inte riktigt att p-lisan godtar dem. Det står ju varken datum eller klockslag på dem.

Men ja. Nästa gång får jag göra en liten bildserie som jag visar honom innan, så att han vet exakt vad det är han behöver göra. Det får jag göra.

10 kommentarer:

Linda sa...

Åh, va skönt! Jag har varit borta i 10 dar. Bad en kompis att mata Fisken. Om blommorna hänger och man är den enda med extranyckel så vattnar man väl dem?
TRODDE JAG. Men det framgick inte av Fisk-vaktaruppdraget ansåg kompisen, tillika fd sambo (så det är ju inte nån granne jag knappt känner som behöver smyga omkring och inte känna sig bekväm).
Vi brukar skoja om att han har nån form av lightvariant av Aspberger. Nu vettefan om det inte är dax för en diagnos.

Fisken överlevde tack vare att jag varje dag påmint via sms, facebook, twitter eller ringt.

Värdelös med blommor, men han är världsbäst som kompis!

Anonym sa...

"Några tior"!!?? Per dag!!?? Vad kostar ett parkeringstillstånd? Flytta till sommarstugan för gott!! Annacarin

Malin sa...

hahaha du är helt underbar !!! =)

LillaUlle sa...

Detta inlägg passar märkligt bra med min statusrad på fb:
"Likheten mellan en hund och en man: Om man håller dem i öronen, tittar dem djupt i ögonen och pratar tydligt, så är det nästan som att de förstår vad man säger!"
...tycker jag alltså :)

desperat hemmafru sa...

Tjena mittbena! Låter som att det hade kunnat vara jag som la pengarna i bilen... Ibland är jag så tankspridd att det borde finnas medicin mot det. Men någon diagnos har jag inte. ;-)

Björn sa...

Maria: Lägg pengarna i bilen
Björn: Ok.

Björn tänker, ok - Maria ska ta bilen till dagis.

2 timmar senare ringer Björns telefon
Maria : RRRROOOOOAOAAARRRWWWOOOOEOREREREOKOO!!!!!!
Björn: Var det något annat?
Maria: nej.
Björn: ok, hörs sen.

Otaliga projekt sa...

Maria är rolig.
Det är Björn också!

Maria sa...

Alltså, jag sa till Björn att han skulle "lägga i tiorna". Underförstått i automaten. Vad fan gör de för nytta i bilen liksom? Björns hjärna hörde "lägga i tiorna" och fyllde i "i bilen" helt på egen hand!

emster sa...

jag tror att jag och björn är samma person.

Therese Bergsmo sa...

Så underbart! Du hade väl sagt "Lägg några tior i bilen?" och det gjorde han ju... att tänka själv på p-automaten fanns ju inte!

Älskar din blogg!

/ Therese