fredag 9 september 2011

Konstiga ljud mitt i natten

Alltså, jag har verkligen inget problem med utedass. Det som är jobbigt är själva vägen dit, i alla fall när det är mörkt. Och sent.

Och mörkt.

Som ikväll till exempel. Särskilt när man hör ljud i skogen och Björn säger "hörde du det där?" just precis när man sitter och kissar och inte kan springa därifrån.

En massa skrik i skogen. Som fiskmåsar (eller vildvittror som Björn hjälpsamt föreslog). Men visst är det väl inga fåglar vakna så här sent? Så vad var det som lät? Vargar på partydroger? Fiskmåsar utan tidsbegrepp? Vampyrer?

Hjälp mig nu. Säg något ofarligt men relativt troligt. Please?15 kommentarer:

Anna sa...

Rådjur, älgar -eller andra djur med fyra ben.. Jag hör dem här ibland=)

Helena sa...

Vildsvin.

Kicki sa...

Katter som slåss kanske?

Lina sa...

Rådjur kan låta alldeles fruktansvärt den här tiden på året. Första gången jag hörde det lät det som någon stack kniven i en hund.

Fru Gårman sa...

Rådjur tror jag på! det är kidsen som skriker efter mamma för de blir mörkrädda och mamma inte vill ha den längre. Det är min teori. En annan teori kan vara att det är en brunst tid. Vad vet jag. :)

Myaraq sa...

Vadå, vildvittror är väl så plausibelt som det bara blir?

Emmas Bokhylla sa...

Ah, det ar nog bara igelkottarna som har party en sista gang innan de gar i ide!

Anonym sa...

Nästan garanterat rådjur! När dom skäller så låter det som ett barn som skriker, skitläskigt men efter 8år på landet så börjar man vänja sig =)

Jonna (finnpajsaren) sa...

Det är helt klart dags för er att ställa en sån här i vardagsrummet!
http://www.separett.se/default.asp?id=1510

PGW sa...

Instämmer i rådjursteorin, de har otroligt märkliga ljud för sig! På våren skäller bockarna, på den tiden jag hade jycke blev han oerhört förvirrad för det lät rätt men luktade konstigt.

S. sa...

Jamen, nu har jag ju också tänkt lägga fram rådjursteorin. Men eftersom alla andra redan har sagt det så säger jag nattfjärilar i stället.

Anonym sa...

Rådjur kan som många andra skrivit, låta rätt mycket... Men både rävar och harar (!) kan ha riktigt knepiga ljud för sig. Rävskrik låter ungefär som ett skrikande spädbarn... Riktigt läbbigt!

Malin J sa...

Bor mitt i stan och blev mycket fundersam när jag hörde världens äckligaste tjutande och skrikande utanför. Tänkte att jag måste ju kolla så att ingen är skadad här utanför.Så jag gick ut i mörkret men såg ingenting. Då öppnar granner fönstret och ropar: "Du ska nog inte stå där, det är en väldigt ilsken grävling i den busken, den rök ihop med en räv alldeles nyss. Räven stack åt ett annat håll och grävlingen ligger gömd där."
Så det är inte bara ute i skogen det är ett jäkla liv på djuren. I ditt fall så håller jag också på rådjursteorin. De stöter bort kiden nu.

Maria sa...

Jag har också hört att rådjur kan låta läskiga. Annars trodde grannen att det var tranor som tydligen häckade en bit upp i skogen och som kanske blivit störda av en räv.

Själv tror jag att det var spöken.

Anonym sa...

Räv..