onsdag 26 mars 2014

#26

En sak som jag har svårt för är att somna ansikte mot ansikte med den jag sover med. Den personen (Björn alltså) tar liksom allt syre som finns mellan oss då och allt jag får är gammal utandningsluft med nästan inget syre i alls, och det är klarar man ju sig inte på. Inte jag i alla fall. Jag vill ha mycket syre när jag andas!
Det enda knepet, som jag har kommit på i alla fall, är att på något sätt lyckas tajma den andra personens (Björns) andetag och då försöka hinna göra en inandning själv innan den andre gör det. Men det är ju, som ni kanske förstår, rätt bökigt. Och ännu bökigare blir det om den andre plötsligt hoppar ur sin takt och börjar andas snabbare eller långsammare, då är det nästan helt omöjligt att kunna få i sig tillräckligt med syre.

Vi somnar därför alltid mage mot rygg om vi somnar tätt ihop. Björn tycker att jag är knäpp men det är jag naturligtvis inte. Jag har bara en väldigt stark överlevnadsinstinkt. Och förkärlek för syre.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hade det funnits en gillaknapp skulle jag trycka på den..!! Ha,ha

Mathilda sa...

Äntligen någon som förstår mig!

dundermei sa...

Fullständigt normalt och helt rimligt. Syre är bra.

Stina sa...

JAG TÄNKER PÅ PRECIS SAMMA SÄTT. Alltså, åh. Det går ju ej att somna ansikte mot ansikte pga skulle dö syrebristsdöden och det verkar ju otroligt obehagligt. mage mot rygg är det enda rätta.

Emelie sa...

Ja men precis! Det är ju skitläskigt att andas in någon annans sunkiga varma utandningsluft, usch. Jag sover aldrig någonsin ansikte mot ansikte med någon. Nä, ny och fräsch luft ska det va'!

Annika sa...

Här är en till syreälskare!!

Linda sa...

Jag avskyr ljud när jag ska sova så min sambo får helt enkelt vända sig åt andra hållet tills jag har somnat för jag kan ju höra honom andas...

Linda sa...

Jag avskyr ljud när jag ska sova så min sambo får helt enkelt vända sig åt andra hållet tills jag har somnat för jag kan ju höra honom andas...

Damen sa...

Precis så tänker jag också! Att anpassa andningen fungerar aldrig för mig. Då får jag antingen för mycket eller för lite syre med medföljande panik :-)

Casa Annika sa...

EXAKT som vi (jag)! Sova sked är bäst, annars får det gå rygg mot rygg.

egoistiska egon sa...

Är precis likadan!

icka sa...

hahaha ja trodde ja va ensam i universum med detta knäppa tänk o beteende vid sovdax, skönt att vi ä fler =)

Banana sa...

Jag trodde jag var ensam i världen om detta, nu känner jag mig nästintill normal =)

Linda sa...

Rygg mot rygg är den enda lösningen! Eller eget sovrum går också bra.

Carolin sa...

Haha fantastiskt! Jag kan inte heller andas in begagnad luft. Enda undantaget är bebisandedräkt, den är så söt och oförstörd på något sätt =)

Maria sa...

Hahahaha! Så himla roligt att ni är likadana! Jag trodde helt ärligt att jag var ensam om detta.