söndag 6 juni 2010

En liten fråga...

Vi har en hel tårta kvar sen igår. En hel. Och nu är vi lite oense här hemma. Björn påstår att det inte går att frysa den och att vi därför måste äta upp den den här veckan. Jag påstår att vi kommer bli så feta att vi inte kommer kunna gå igenom vanliga dörröppningar om vi ska göra det.

En hel tårta på två personer (Julius gillar inte tårta särskilt mycket så vi kan inte direkt räkna med någon hjälp ifrån honom), det går inte. För det värsta är att vi skulle kunna göra det, äta den alltså.

Så snälla, hjälp mig nu och säg att man kan frysa en grädd- och marängtårta? Visst då att det går? Pretty pretty please?

15 kommentarer:

Lotta sa...

Om marängerna går att ta av så visst frys den! Men annars är det nog tveksamt. Men även fryst borde den nog konsumeras inom en snar framtid. Så jag skulle säga, bjud hem ett lass vänner och sluka alltsammans! Det är vad jag skulle gjort!

Anonym sa...

Dela tårtan på mitten. Frys in halva och ät den andra halvan under veckan. "Överlever" tårtan i frysen så vet ni ju det till nästa gång./Greta

Anonym sa...

Jag vill ha tårta. Attans att ni bor så långt bort, annars hade jag våldgästat. Men nu bor ni ju långt bort och jag får aldrig någon tårta över (kan bero på att jag oftast gör marängswiss) så jag har ingen aning om hur man gör.
Kram / Sissel

Linda sa...

Har bara fryst vanlig gräddtårta och det går verkligen utmärkt! Smakar nästan samma. Men med maräng vet jag inte. Gör som "anonym" sa, dela halva och kolla läget. Men i vilket fall så frys i portionsbitar är mitt tips. Lycka till!

madde sa...

Jag har jobbat på konditori en gång i tiden och då frös man friskt in gräddtårtor utan problem. Och schwartzwaldstårtor, och dom är där bestämt maräng i, eller hur? Fast det är ju alltid godare färskt. 50/50 som någon skrev låter som ett bra förslag..?!

Och tack för en härlig blogg förresten!

Fröken sa...

Man kan frysa allting. Men det är dumt att chansa. Ät den!

smultronpaj sa...

äsch, ät skiten. Lika bra att svepa allt onyttigt på en gång så är det gjort.

Gustav sa...

Jag håller med smultronpaj, ät nu! kroppen orkar bara lagra en viss del av alla onyttigheter vid varje tillfälle. Därför är det bättre att överdosera, än att dra ut på det.

Maria sa...

Lotta: Men maränger är väl inget problem att frysa?

Greta: Har alltid tyckt att du verkar klok du! Hälften hälften får det lov att bli.

Sissel: Ja attans! Jag vill ju bli våldgästad (särskilt när jag faktiskt har fika hemma att bjuda på). Kan du inte bara söva ungarna med nåt och sen bränna hit? (Med dem i bilen alltså)

Madde: Tack själv! Och mmmm, schwartzwaldstårta....

Fröken: Visst borde man kunna frysa allt? Utom kokt potatis.

Smultronpaj: Ja fördelen med den metoden är ju att jag garanterat skulle kräkas upp allting igen ;-)

Gustav: Men är inte det lite en myt? Nåt man bara intalar sig själv för att ge sig själv tillåtelse att svulla?

Lotta sa...

Maränger med grädde på skulle nog bara bli mos när du tinar dem igen. Som soggiga svampar...

Charles gudmor sa...

Frys in! Det går hur bra som helst med maräng.

Maria sa...

Förlåt, nu var den där sista kommentaren lite suddig här. Jag förstår det som att ni säger att det egentligen är vår plikt att äta upp tårtan här och nu?

Anonym sa...

Jag kommer! Som en svärm med gräshoppor som du inte blir av med förrän allt gott är slut.
Ungarna... Ska jag verkligen ta med dom? Kan man inte söva dom ett par-tre dagar sisådär? Vi (jag och barnen) var på ikea idag. Jag är nog knäpp men det var vi och alla toktjocka gravidos, och det enda jag kunde tänka var:"haha, snart nog har ni också det såhär".
En toppendag. Verkligen.
Kram/ Sissel

Maria sa...

hahahaha, dumma jävlar som inte fattar nåt. Men de blir snart varse ;-)

Lotta sa...

hahaha, jag tänker precis likadant! Snaaart ni.... :)