tisdag 15 juni 2010

Nu röstar vi rätt

Jag tänkte på en sak när det gäller valet (och nej, jag menar inte valet av finklänning att ha på sig framför tv:n nu på lördag. Jag pratar om det i höst), i den senaste opinionsundersökningen såg nämligen Sverigedemokraterna ut att få en vågmästarroll. Och jag kan inte låta bli att undra - vem är så jävla korkad att han eller hon röstar på dem? Vem vill slänga bort sin röst på Jimmie Åkesson som står där insmord i hårvax från topp till tå och hävdar att Sverige skulle vara bättre utan invandrare?

Vem är så dum att man släpper in ett främlingsfientligt parti i riksdagen? Jag vill ju tro att det bara är inavlade idioter som inte vet skillnaden mellan igår och i morgon, och som tar sin epa-traktor till jobbet på Samhall varje morgon där han eller hon sorterar skruvar i olika storlekar i åtta timmar om dagen. Men finns det verkligen så många av dem i Sverige?

Ni får rösta på vad ni vill i höst - jo faktiskt, så snäll är jag. Höger, vänster, uppåt, neråt, vadsomhelst. Men INTE Sverigedemokraterna. Kan vi vara överens om det? Annars får nog våra vägar lov att skiljas här tror jag. Det är min andra och sista regel för bloggen (eventuellt kan jag komma att lägga till en liten prenumerationsavgift lite längre fram på nån mindre summa som 995 kr/mån, men det är inte riktigt klart än. Jag återkommer om det. Det beror på hur stor sommarstuga vi vill köpa).

Så, ska vi ta i hand på det? Sverigedemokraterna kan ta sig i röven!

26 kommentarer:

Chellio sa...

AMEN to that!!!

Anonym sa...

Jag håller med. Men jag tror tyvärr att väldigt många är lite smygrasister (har själv en handfull i närheten), såna där som säger "alltså, jag är ju inte rasist men..."
Själv röstar jag på något annat, om inte annat så för att få stanna kvar här:-)
Kram / Sissel

Saralito sa...

Jag skriver under på det jag med! För inte allt för länge sedan upptäckte jag till min stora fasa att två av mina närmaste vänner tänker rösta på dem. Nu vet jag inte vad jag ska tycka längre. Hemskt är ordet!

Greta sa...

Jag vill ju hänga här ju. You say jump and I say how high och hoppas att det inte blir en dyr sommarstuga

Mikaela sa...

Jag tänker faktiskt rösta på dem, de kommer aldrig komma till toppen ändå och jag tror att det kan vara bra med någon som vågar ta upp frågan i riksdagen, ärligt talat. Jag bor i ett samhälle där utlänningarna bara blir fler och fler, de får fler bidrag än i svenska och våra cyklar återfinnes ofta borta på "bangladesh", alltså där alla utlänningar bor. Sen får väl andra tycka vad dem vill om mig.

LillaGrå sa...

Yepp! *skakar hand*

Fick hem deras äckliga valpropaganda i brevlådan häromdagen och ville lämna tillbaka det nu i tusen bitar sönderrivna papperet, men hann tvärr inte springa ikapp bilen som lämnade det.
Blir upprörd över att "folk" röstar på dem och det är väl samma som går med i diverse grupper på fb typ "om den svenska flaggan kränker dig kan jag hjälpa dig att packa" (kräks lite).

Monika sa...

Jag skulle ALDRIG rösta på dem! För om jag skulle göra det, så skulle jag rösta för att få bort både min mamma och mig själv från Sverige (hon invandrare, jag andra generationens invandrare). Verkar ju osedvanligt korkat att rösta bort sig själv.

Anonym sa...

Kan som Malmö/Landskronabo känna att nu får det vara nog - men icke jag säger ICKE skulle jag slänga bort min röst på ett parti som enbart vill en sak och när den saken inte är för hela landets bästa i sin helhet vore det att slänga rösten i sjön. Vi behöver det mångkulturella och vi behöver politiker som vågar säga att nu får det vara nog med segregation - nu ser vi till att blanda leken lite så alla får vara med och leka! Vi behöver folk som säger att nu får det vara nog med miljonprojekts-områden och ungdomsrån och som rättar till vad folk tidigare gjort fel så att vi kan ha en förbenat trevlig tillvaro med kåldomar och kebab blandat! Hur svårt kan det vara? Egentligen?
/Lotta

Trollets mamma sa...

För mig är det så här enkelt. Eller så här svårt:

http://livmedtroll.blogspot.com/2008/04/det-r-min-dotter-ni-talar-om.html

Så nej, jag kommer inte rösta SD eller deras systerpartier.

Orsakullan sa...

Å vad är den första regeln? Själv står jag på kommunfullmäktigelistan här i kommunen. Fast inte för SD dådå, haha! Som SFI-lärare sliter man sitt hår ibland över att det ska vara så förb... svårt att lära sig att det inte heter "Jag ska gå till mitt hemma" eller "det kostar gratis" men för det vill jag inte kasta ut mina kära elever ur landet! Vad det är berikande med folk från andra länder - JÅ kanske ska praoa hos mig nån dag?

Knasterfaster sa...

Räcker det inte med ett tvåmanstält i stället för sommarstuga? Barnen kan ju sova i cykelkärran!

Fröken sa...

Om man ändå ska rösta SD kan man lika gärna rösta Nationaldemokrat. Varför ska man bara vara LITE idiot? Kör hela vägen in i kaklet istället. Döda alla belästa glasögonormar! Fram för bondesamhället!

Miss Universum sa...

Hallelujah!
Kan jag rösta på dig istället? Eller kanske Charles?

Singelmamman sa...

Jag tydker att Knasterfaster och Fröken är så kloka. Förutom du då, självklart. Men tält är billiga, jättebilliga faktiskt. Eller så tar du betalt av Mikaela, hennes hästar verkar ha stannat och lär väl aldrig gå hela vägen hem och kräver nog inte så mycket i vare sig drift eller mat.

Jacqueline - 18 år och blivande mami sa...

Vänta nu, jag förstår inte. Vill dem ha bort invandrare? va?

Jonna sa...

Jag kunde inte hålla med dig mer! Jag gjorde den fulkomligen vedervärdiga upptäckten för några veckor sedan att en av mina vänner faktiskt tänkte rösta på dom. Nu kan jag inte titta på henne längre utan att få lite lätta kräkkänslor.

Anonym sa...

Jag håller med. MEN, det där med Samhall...? Funderade länge på vad du menade, för visst vet du väl att det folk med
funktionsnedsättningar som jobbar där? Självklart finns det lika många idioter där som på vilken annan arbetsplats, men inte fler. Inte på det sätt som du beskriver. Då tycker jag rasism finns med bland medelklassen och överklassen. De som har mycket och som är skiträdda för att bli av med det.

LillaUlle sa...

Säger som chellio: Amen to that!! och "tar i hand" för säkerhets skull.
Nu har jag förresten läst igenom alla dina bloggar och kan återgå till tvätt-mount everest i badrummet, leta fram diskbänken i köket. Sen undrar jag lite vad det är som står och slår mig på knät och låter konstigt... Aha kanske min 1.5-åring vill ha lite kläder, mat och uppmärksamhet... Tack iaf för alla skratt och hur mycket känner man inte igen sig?!!

Lotta sa...

SD kan, som du sa, ta sig i röven! Om de kommer till makten kommer varken min man eller min dotter vara välkomna till Sverige. Jag tycker det är vidrigt nog att folk har mage att klanka ner på oss när vi går på stan, men det gör många ändå. Fy fabian för dem!

Maria sa...

Vad glad jag blir att ni är så kloka! (Fast det hade jag ju på känn innan, ni tycker ju att jag är rolig liksom). Jag är glad över att jag själv inte upptäckt någon ännu i min närhet som har tänkt att rösta på idioterna, och jag lider med er som faktiskt har det. Hur tacklar man en sån grej liksom?

Och Mikaela, jag blir verkligen ledsen när jag läser vad du skriver. Vad menar du med att de aldrig kommer komma till toppen? Att de aldrig blir största partiet? Det hoppas jag verkligen inte att de blir, då måste vi emigrera. För ett sånt land vill jag inte bo i. Jag undrar vad det är för frågor du vill lyfta i riksdagen? Att vi låter människor från andra delar av världen, delar med kanske svält, förföljelse, krig, låg standard, inga framtidsutsikter komma hit? Absolut säger jag, den frågan borde lyftas. Vi borde nämligen öppna våra gränser helt. Vilka är vi att sitta och säga att vi inte vill ha hit fler invandrare/flyktingar för att vår egen standard sänks då, är det viktigare att vi kan ha i snitt tre tv-apparater per familj än att människor från fattiga delar kan få komma hit och inte bara ha möjlighet att skaffa sig en tv utan kanske också jobb, utbildning och livskvalitet? Var är solidariteten? Och vad det gäller era cyklar, har du verkligen riktiga fakta när det gäller stöldstatistiken där? Vet du på riktigt att det bara är från ett visst område de stjäls och inte att fulla lata svenskar snor dem på väg hem från krogen? Är det för att "alla" vet att det är så, eller har du faktiskt sett riktiga siffror på det? Rykten skapas och sprids så lätt och om man inte är källkritisk i sin vardag hjälper man till och spär på dessa. Jag hoppas att du tar ditt förnuft till fånga och röstar på något annat i höst. Om inte annat för att kunna stanna kvar här.

(och första regeln skapades för några veckor sedan: man måste förstå ironi).

När det gäller sommarstugan har vi rätt så låga krav, vi tänker inte försöka köpa ut Vickan från Haga slott. Så det ska nog ordna sig med den saken ska ni se ;-) Cykelkärran är dock inte aktuell, Björn är alldeles för lång för att kunna vika ihop sig i den.

Och till sist, jo jag vet att det jobbar alla möjliga sorters människor på Samhall. Men jag orkar inte vara så jävla korrekt och präktig hela tiden. Och visst finns det rasism i alla samhällsklasser, absolut. Tyvärr trodde jag att de flesta av oss - som inte är inavlade -oavsett klass faktiskt förstod bättre än att rösta på SD. Men det verkar ju inte riktigt vara så när man ser alla opinionsundersökningar.

Björn sa...

Vad gäller vilka som röstar på SD så är det faktiskt - enligt siffror och statistik - främst lågutbildade som röstar på SD. Och det parti som tappat flest väljare är Socialdemokraterna. Enligt undersökning som LO har gjort.

Anonym sa...

Point made Björn, point well made!

Frida sa...

Jag lovar. Jag lovar dyrt och heligt.

Puss!

Björn sa...

Jag menade det parti som tappat flest väljare till SD var Socialdemokraterna.

Anne sa...

Nej, klart som korvspad att jag aldrig skulle rösta på SD. Har aldrig tänkt tanken och kommer aldrig att tänka den.

Anonym sa...

Precis så här korkade är SD:
http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/98770b2ae7748f3541256ce5006dad5f/1090acf0fc83b1d4c125739f002cbb75?OpenDocument

De flirtar med arbetarklassen/de lågutbildade men vill montera ned välfärdssystemet.