tisdag 6 mars 2012

Fråga doktorn


Alltså, är det normalt att vara så himla trött så att man somnar i soffan nästan varje kväll redan vid åtta, inte orkar umgås eller prata med folk eller knappt blogga eller twittra?

Ska det verkligen vara så här?

Ps. Jag orkar naturligtvis rita i Draw something. Jag är ju inte döende eller så.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mamma gör det, somnar i soffan redan vid sju ibland. Någon enstaka gång står hon ut till nio eller tio om det är något hon verkligen vill se ^^,

mammaV sa...

Det har kanske att göra med att man är just mamma..? Min egen mamma har alltid gjort det, och jag har tyckt att hon varit så tråkig! Nu är jag själv mamma, och jag gör likadant...?

mammaV sa...

Det har kanske att göra med att man är just mamma..? Min egen mamma har alltid gjort det, och jag har tyckt att hon varit så tråkig! Nu är jag själv mamma, och jag gör likadant...?

LillaUlle sa...

Tydligen är det normalt, för jag är precis lika trött. Går faktiskt och väntar på att det ska bli dags för 3-åringen att gå och lägga sig, vid åttatiden, så jag också får krypa ner under täcket. Det har till och med gått så långt att jag funderar på att lura henne att klockan är åtta redan vid halv sju... Tala om att man känner sig tråkig.

Annika sa...

Men det är samma här! Och jag kan inte ens skylla på barn... Komatos.

Anonym sa...

Jag blev också sådär trött men tänkte först att det var för att jag var småbarnsförälder och då förväntas man ju vara ständigt trött. Iof tyckte jag att det var lite konstigt att jag blev trött när väl barnet börjat sova hela nätterna. När jag sedan var hos doktorn av en annan anledning visade det sig att jag hade en rubbning i sköldkörtelns hormonproduktion. Jag började äta tabletter och blev pigg igen.
Har man lågt järnvärde kan det också påverka.

M. sa...

Det är inte bra att du är så trött jämt. Det är jag också, trots att jag äter, tränar ok och inte har småbarn. Förlamande/deppigt trött. Av "en slump" såg en läkare vid blodprov för annat att jag hade låg sköldkörtelhormonproduktion och att det varit så under en längre tid (kollade bakåt på provresultat) utan att någon reflekterat över det. Jag har nämnt att jag ständigt är trött men jag sover också dåligt så jag har inte tänkt att det kan vara något annat än det. Nu har jag börjat äta medicin mot hypotyreos och får se om.det hjälper. Det är tydligen en vanlig hormonrubbning och man kan gå med det i många år innan symptomen blir "akuta". Jag har aldrig tänkt på att det kunde vara något sånt. Lättbehandlat också. Mitt tips till alla som känner sig oförklarligt trötta och hängiga under lång tid: be läkaren om enkelt blodprov för att kolla upp sköldkörteln.

Ursäkta lång kommentar men jag har blivit förvånad över att det tydligen är en ganska vanlig obalans men att många läkare och psykiatri inte tänker på att testa för det... Hur som haver, ta och gosa in dig i soffan och vila om du känner dig trött. Barnen kan leka själva :)
Tack för din fantastiska blogg, jag har följt dig ett bra tag men är en kommentarsfegis. Men nu så! :)