tisdag 12 oktober 2010

Men det är ju kul att fylla i blanketter

Vi har ju vabbat en del den här hösten kan man säga.

Och det är nu det absolut svåraste och jobbigaste momentet kommer in: fylla i alla blanketter rätt till försäkringskassan. För att lyckas med det bör man helst ha 200 högskolepoäng i "Hur man fyller i försäkringskassans blanketter".

För de jävlarna vill att man ska misslyckas, att det i princip ska vara omöjligt för mamma, pappa och farmor att vabba för samma barn. Man måste fylla i ett hundratal blanketter, svara på frågor som vad vaktmästaren på kontoret i Vasastan heter, vad hans katt härstammar ifrån och hur många fågelarter det finns i Uppland.

Sen ska dagis godkänna alla blanketter, så att de måste ignorera ens barn i minst en dag för att de inte har tid att ta hand om dem då det tar så lång tid att stämpla alla papper.

Sen ska alla blanketter läggas i en särskild och hemlig ordning - som ingen vet hur den ska vara - och skickas med brevduva två varv runt jorden.

Sen. Sen kanske man får sina pengar

13 kommentarer:

Jullan sa...

Oh I know.. Vi var hemma båda två och vabbade för våra tvillingar = dubbelt pappersarbete. Det var som att vi var de enda i hela Sverige som någonsin drabbats av detta för de på F-kassan kunde då inte tala om för oss hur vi skulle göra. Inkompetenta jävlar.


Godmorgon förresten.

Anna sa...

Något som stör mej extrem mycket är att de varje gång vill veta vem som är den andra vårdnadshavaren!??!?! Men alltså, HUUUUUUUUUR vanligt är det att man byter vårdnadshavare mellan varven? Min inkomst kan ändras, den har de förtryckt, mina telefonnummer kan ändras, de finns förtyckta, ja de vet hur blanketten ser ut...Jag brukar skriva det som extra kommentar varje gång och ifrågasätta, men man får aldrig svar på det...

Anonym sa...

Nä sen får man tillbaka papperna för att man glömde skriva in sin arbetsgivares telefonnummer på ett av 10 papper!!!

Anonym sa...

Är du avogt inställd till Försäkringskassan.....?
Annacarin

Trollets mamma sa...

Jag brukar regelbundet få tillbaka pappren med kommentaren att jag glömt fylla om jag bor med den andre vårdnadshavaren. Varvid jag regelbundet upplyser dem om att det inte finns någon annan vårdnadshavare. Denna gång heller.

Nu har jag vabbat i snart två veckor - det ska bli såå kul att inte få de här pengarna.

LillaUlle sa...

Ja, med ett stort KANSKE kommer pengarna. Och kommer de som kommer de minst två månader senare... Själv har jag lärt mig att det går fortare om man bara fyller i papperet som dagis ska godkänna och fixar resten på nätet. Fast det går kanske inte om farmor och pappan också har vabbat...

Anonym sa...

Varför inte göra det lätt för sig och sköta allt på Internet...?

/Viktoria

Annika sa...

Hahahaha! Så jäkla sant..! Orkar inte ens gå med i A-kassan för att det är så hysteriskt många blanketter. Det SKA liksom inte gå. Känns det som.

Fia sa...

... Och OM man sen får pengar så envisas de med att skicka ut nån sorts "lönesepec" en sådär två tre dagar EFTER att pengarna har dykt upp på kontot. Värt.

Trollets mamma sa...

Viktoria: jag sköter mitt på internet. Det verkar inte funka något vidare, det heller... De frågar fortfarande efter den där mysko andre vårdnadshavaren.

Maria sa...

Jullan: Haha! Du hade också en bra morgon i morse alltså?

Anna: Vadå? Vårdnadshavare bör man väl byta minst en gång i halvåret?

deleines: Eller bara för att man hade ful handstil.

Annacarin: Vad får du det ifrån?

Trollets mamma: Köp en trisslott istället.

LillaUlle: Nä, jag har ingen aning faktiskt. Jag vill bara stoppa huvudet i sanden.

Viktoria: Internet? Det är bara en fluga har jag hört.

Annika: Nej, jag är rätt övertygad om att det faktiskt inte är meningen.

Fia: Bara så att man verkligen ser svart på vitt och jävla lite pengar det egentligen var.

Jonna sa...

Man kan ju få löneförhöjning också. Om man har tur. Och då ska man skicka in förra månadens lönespecifikation. Hur man gör om den nya lönen betalas ut från och med den månaden då ungen får för sig att bli sjuk är dock oklart, för det är ju lite svårt att skicka in nästa månads lönespec.

Terese sa...

Men du, nu är det ju så att jag tidigare berättat att jag liksom du fick jobb i höst efter föräldraledigheten och nu råkar det vara så att mitt nya jobb är inom kundcenter på FK så det löser sig. Jag ordnar jag med en gräddfil till dig så fixar jag dina ärenden, jag slänger med några extra dagar, extra hög ersättning och lite sånt bara för att din blogg är så bra. Så måste men väl få göra, eller? Några slags förmåner ska man väl ha!