lördag 2 oktober 2010

Det gäller att göra rätt val

Det kliar som satan överallt just nu, mest i hårbotten. Klådan började i exakt samma sekund som jag kom till jobbet igår och såg på info-tavlan att det går löss där.

Men jag har bestämt mig för att jag bara har torr hårbotten, att det är därför det kliar. Och jag måste säga att det känns jätteskönt att ha bestämt sig. Och jätteskönt att det blev just torr hårbotten istället för löss. För vem vill ha det liksom?

6 kommentarer:

Malin sa...

För några år sen så ringde mina barns plastmamma och meddelat att hon hittat en lus i ungarnas lillasysters hår. Så jag kollade då min yngsta och såg en som kröp. Jag sa lugnt:"Ja, Lovisa, du har visst också löss". Och ungen började skrika och hon skrek och hon skrek. Och ju mera hon skrek ju mera skrattade jag. Hon blev helt hysterisk, som att världens undergång var här. Och jag skrattade och skrattade. Jag kunde inte sluta. Jag som alltid trott att jag skulle dö om nån av mina ungar skulle få löss. Det var bara att tvätta med nån schampo som dom hade på apoteket och sen kamma ur. När vi kammade ur hittade vi en till lus. Så två stycken lyckades hon få. Det är ett av dom roligaste minnen jag har och som kommer följa mig hela livet. Dagen då Lovisa fick en lus.

Sockiss sa...

Nä va ekligt! Ditt nya indiannamn: Hon som viskar med lusen...

Shamrock sa...

Du får ha en tätslutande badmössa på dig när du är på jobbet. Då kommer inga löss in

Anonym sa...

Husdjur är trevligt men kunde du inte valt nåt annat djur? katt, kanin eller varför inte hamster?

Anonym sa...

När min dotter fick löss så vart hon jätteledsen när jag skulle tvätta bort dem. Hon ville behålla sina husdjur... Till slut lyckades jag övertyga henne om att det räckte med hunden :-)

Anonym sa...

så många val här i livet, men detta torde ju vara ett av dom lättare :) Löss blir ett klart nej, lite klurigare är det med val av elleverantör och jättekrångligt är det när det kommer till bolånen... /Elin