måndag 7 maj 2012

Vadå? Måste vi ha samma bröllop?

Vi planerar ju bröllop tillsammans, Björn och jag. Och det går bra och är konfliktfritt och allt det där. Mest tror jag för att vi av någon anledning planerar två olika bröllop.

På Björns bröllop ska gästerna hämtas med helikoptrar - en per gäst - och flygas till Örebro. Där ska alla få varsin lyxsvit på hotellet (som de inte behöver betala själva för alltså) och sen när de har checkat in kommer alla helikoptrar flyga dem till kyrkan.

På festen kommer det vara kockar som på plats tillagar en sjurättersmeny. Efter festen kommer limousiner att köra gästerna tillbaka till hotellet.

På mitt bröllop får varje gäst ta sig till kyrkan bäst de vill själva. Har de tur kommer jag ihåg att mejla ut namnet på kyrkan innan. Efter vigseln får de gå till fots (ca sex, sju km) till huset där festen ska vara. Där bjuds det på varmkorv och hembränt. Sen, tja sen får de väl ta sig de där milen till Örebro och hotellet (som jag hoppas för deras egen skull att de bokat själva innan) på något lämpligt sätt. Lifta?

Jag vet faktiskt inte vilket som kommer vara svårast - att få ihop de här två bröllopen till ett eller hitta två andra personer som går med på att gifta sig med oss istället för att vi gifter oss med varandra.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar ju som att ni kommer hitta ett väldigt bra mellanting om ni bestämmer varannan grej. Först blir gästerna hämtade i helikopter, sätta upp varsitt tält i en park i örebro, bli körda till kyrkan i limo, gå i lera till festlokalen. där mötas av gula änkan och billys panpizza och sen åka häst och vagn tillbaks till sina tält.
Visst löste jag alla problem nu va?!
(planerar själv ett budgetbröllop med min kille och kommer hela tiden på nya utgifter, tex dukar till borden... fett onödigt!)

/Mimmi

Otaliga projekt sa...

Den kassaste gråa dag blir en bra dag när jag läser dina inlägg. Framförallt framstår man ju helt normal när man sitter framför skärmen och helt plötsligt brister ut i gapskratt!

Anonym sa...

Jag vill gå på Bjørns brøllop...alla som føljer bloggen är väl bjudna? /Semira

Anonym sa...

Låter som ni kommer få ett perfekt bröllop - oavsett vad ni kommer fram till. Jag och min man gifte oss hemligt, bara han och jag. Det var det som blev perfekt för oss.

Annette sa...

Hahaha .... inte lätt ... man vill ju ha det bra, billigt och komma ihåg den dagen för evigt, för man gifter sig förhoppningsvis bara en gång ;) ... tycker att ni ska mötas halvvägw i planerna. Lycka till med planerna!! Kramar

Anonym sa...

Mimmi: Vi köpte vanligt vitt bomullstyg för 19kr/metern och hade som dukar. Ser inte alla billigt ut även om det verkligen låter så :)

Rebecca sa...

Tack för ett välbehövligt asgarv!

Anonym sa...

What?! Kyrkan? Det är den största överraskningen tycker jag:-)