lördag 12 november 2011

Objudna gäster

Det har varit möss här på landet medan vi har varit borta. Massor av möss.

Hittills har vi hittat två döda, och letar vi lite till kan vi nog hitta flera. Om vi skulle vilja öppna en utställning eller så.

Och jag kan gå med på att de går in och värmer sig lite här medan vi är borta, kanske softar lite i soffan och kollar på Mitt i naturen, eller kanske CSI eller så. Men jag kan inte gå med på att de bajsar precis överallt!

Jag blir helt galen, det ligger bajs på de mest omöjliga ställen. Gör man verkligen så hemma hos andra? Bajsar bakom mikron och på alla fönsterbrädor? Nej, jag skulle inte tro det. Oförskämt är bara förnamnet.

Så nu är det krig! Nu ska de DÖ. Ge mig era bästa tips! Vad ska vi köpa? Hur ska vi göra?15 kommentarer:

Anonym sa...

En ilsken katt?/Josefina

Helen sa...

Ladda musfällor med Japp. Det är så klibbigt att fällan hinner slå igen innan dom fått loss det!

Ida sa...

Har ni el i stugan? I så fall finns det "maniklar" med ljud som små kräken inte tål.. Och dom stoppar man i vägguttag. Jag har såna i mitt hus.. Funkar kanon.. :) Sorry att jag inte kan komma på vad dom heter..

//Ida

sofi sa...

http://www.musfritt.nu/ :D

Anonym sa...

Råttgift!! Lägg uppe på vinden där ungar och andra tama djur inte kommer åt det. Annacarin

Jenny sa...

Ring ditt försäkringsbolag/anticimex så skickar de gratis små plastdosor som du placerar ut lite här och där. Dosorna har hål där musen går in och käkar nått ämne sen dör de nånstans. Förhoppningsvis inte i ditt hus då...

BTM-lina sa...

Vi ha en sån här:
http://www.skadedjursfri.se/skadedjurskontakt-50-m

Funkade bra när vi plötsligt upptäckte att någon använde utrymmet ovanpå kökskåpen i stugan som toalett förra hösten. Och hittills i år har den objudne toagästen hållit sig borta.

Anna sa...

Min mor har berättat: förr la de gips eller nåt i en skål och vatten i en annan;)

Maria sa...

Vill bara varna för den där kontakten som tjuter, för den tjuter nämligen. Ja, den ska visserligen göra det, men en del människor hör den också, och råkar man tillhöra den gruppen människor så är det inte en lika rolig lösning eftersom man drivs galen av ljudet. Jag förstår att den fungerar på mössen...

Anonym sa...

Hej,
Det finns olika elektroniska "musskrämmare", de som skickar ut ett ultraljud i rummet, och de som skickar ett ljud genom elsystemet. Vi har en stor sommarstuga med flera sådana av bägge sort, och ingen av dem tjuter. De fungerar. Råttgift och fällor är äckligt, det luktar hellskotta om de får ligga....
/Liz

Anonym sa...

En sak till. Skicka gubben under huset om möjligt och täta runt rör. Använd byggskum med svinto i, de gillar inte att tugga på det. Ofta kommer de upp runt rören under diskbänken och kommer sen in i köksskåpen. Förvara allt som går att knapra på i burkar! Akta stearinljus, de älskar dem!! Lycka till!
/Liz

Anonym sa...

På Granngården finns effektiva dosor med hål i som mössen kan gå in i,som är fyllda med råttgift, mössen går in och käkar det och när dom sedan ligger i sina sängar och ser på tv för dom skitont i magen och dör.

smul-ann sa...

Skaffa enris - ruskor. Stick upp lite här och var i husgrunden och på krisaktiga platser i huset. För att göra det lite mysigare - gör "muspåsar": klipp av en bit tyg, typ 25 cm X 25 cm, lägg i småsmå enrisbuketter, för samman kanterna och knyt ihop med ett snöre. Fint att lägga även synligt inne i huset.
OBS! Man får ej bryta enris hur som helst i skogen. Fråga markägaren!

Man kan även lägga i någon vitlöksklyfta i påsen för ev ännu mer effekt.

Malin sa...

Maria har rätt! Jag hör musskrämmorna som piper, och förstår verkligen att mössen sticker iväg. Men ingen annan i familjen hör dem. De fungerar dock utmärkt! Om ni hör skrämmorna kan ni ju koppla ur dem när ni är på landet och i dem när ni åker.

Johanna sa...

Alltså Helens tips: skrattar ihjäl mig!