söndag 6 november 2011

Om allt man ska göra om helgerna:

Man ska hinna umgås med bara varandra. Och med sina föräldrar. Och sina svärföräldrar. Bjuda hem vänner på middag, bli bjuden av vänner på middag. Vara utomhus minst flera timmar med barnen. Gå långpromenader gör motionens skull. Hinna gå till gymmet. Laga ordentlig både lunch och middag trots att barnen inte äter en smula av nåt så länge det inte är korv eller carbonara. Gå på museum eller Skansen. Hinna bara ligga på soffan och läsa en bok så att man orkar med kommande jobbvecka. Röja upp allt man inte hunnit med under veckan. Tvätta. Vika tvätt. Läsa morgontidningen. Dricka vin till maten och sen inte somna i soffan så fort förtexterna till kvällens film är klara.

Och ibland vill man inte göra nåt utav det där utan bara ligga ihopkrupen i soffan och gråta för att livet känns lite jobbigt just nu.

Men det gör man ju inte så klart för det var ju inte med på listan.


17 kommentarer:

Lisa sa...

Fast det borde det ju helt klart göra, stå med på listan alltså. Nån gång måste man ju få ro om bara sig själv också, utan att tänka på alla andra och alla måsten.

mockapocka sa...

Känns helt galet när man ser hela listan såhär svart på vitt. Och jag frågar mig samtidigt varför? Varför har jag/vi liknande listor? Varför gör vi inte bara sådant som känns angeläget här och nu? Varför ska vi vara så himla käcka hela tiden. Vi är ju trots allt människor.

Unknown sa...

Oj, va jag känner igen mig. Å på nåt sätt ska man hinna sova ut också.
Undrar om man kan få lite fler timmar på nåt sätt, för rensa den där listan är ju lite väl radikalt...

Singelmamman sa...

Skriv upp den punkten på nästa helglista.

Nipe sa...

Ja, och sen undrar man varför helgen gick så fort, man hann ju bara en bråkdel av det man tänkt sig....

Elin Stockberg sa...

Börjar nästan grina när jag läser din lista. Hu. Ibland är man bara så himla trött.

Ett soffhörn och en låda After Eight och inget dåligt samvete, vilken dröm det vore...

Kram på dig!

Anonym sa...

Joodå! Precis som Lisa säger, jag tror också på att boka in en gråtstund! Så känns det lite bättre efteråt och då har du tid över för lite roliga saker också :)

Tack, tack, tack för en jättefin och underhållande blogg!

Susanne

Potatishäxan sa...

Alldeles alldeles gräsligt. Vår lista är dock rätt kort för mannen jobbar hela helgerna och jag är ett trött vrak som ägnar halva lördagen till att sitta i pyjmamas och nästan gråta av trötthet. Sen kollar jag tv med barnen hela lördagskvällen och i bästa fall gör vi nåt litet på söndan.

Kul va...

Tur jag har Twitter.

Jenny E sa...

Du glömde att man ska ha uuuunderbart sex också... Suck.

Hos oss är det dessutom så att jag mycket väl kan tänka mig att skippa en massa och baraslöa, men då har sambon tyvärr inte övergett sin lista och jagar igång en massa.

Puh.

Pumlan sa...

Kram

Annika sa...

Och ändå är det på nåt konstigt sätt skönt att se att fler än jag har helgångest. Vems förväntningar försöker man egentligen leva upp till - är det mina egna eller omgivningens? eller i värsta fall mammas. hu.

Kram!

Anonym sa...

Och med större ungar tillkommer fotbollscup, teaterfestival, körkonsert, simträning och barnens kompisar på besök (extra olämplig tid att ligga i soffan & gråta). Och har man varit en idiot & gift sig med någon som har familjen 30 mil bort så måste _hela_ helgen tillbringas hos svärföräldrarna (där tiden sniglar sig fram och man äter tusen bullar & verkligen verkligen vill gråta), vilket gör att högen med saker som måste göras växer sig dubbel till helgen därpå....

Fröken Svensson sa...

Men alltså, man ska ju inte göra allt VARJE helg. Om du umgås med föräldrarna EN helg så har du ju 51 helger kvar till annat. (Det är ju ändå facit när man räknar efter sedan så det är lika bra att planera rätt från början.)

Förresten har du glömt att man ska låsa in sig i badrummet med tända ljus och bli ett russin i badkaret en helg också. (Kan kombineras med oöm bok och ett glas vin.)

Nästa gång du åker till svärföräldrarna kolla om det inte finns en simhall, eller en slinga som man kan jogga där. Massor med frustration som man blir av med! Det är väl ändå han och barnen som behöver kvalitetstid med hans föräldrar och inte du?

Anonym sa...

Jag brukar strunta i att städa och lagar så lite mat som möjligt. Det får vara lite dammigt och jag orkar inte bry mig om att min son växer upp på cafépannkakor på helgerna.
Det som är jobbigt att ta är min mammas pikar i stil med "men lagar ni inte mat ens på helgerna!?" Då känner jag för att krypa ihop i ett hör och gråta.
Jag pendlar fyra timmar varje dag och är glad över att det är helg ibland så att jag får träffa mitt barn mer än en timme per dag.

Maria sa...

Nä, varför gör vi så här mot oss själva egentligen? Jag vet ju att det inte bara är mina helger som ser ut så här, tvärtom.

Det är bara så himla svårt att få tiden att räcka till, man gillar ju liksom alla de där personerna man vill träffa och motion mår man ju bra av och så vidare och så vidare.

Men gråtstunder och after eight måste faktiskt också få plats.

Malin sa...

Ja men viktigaste av allt är nog ändå After eighten=)

Anonym sa...

jag har gjort ingenting hela helgen, himla skönt! jag hatar att ha helgerna fullbokade, vill ha utrymme att vara spontan så jag kan göra ingenting ELLER boka in grejer, beroende på hur jag känner den dagen. i min värld är det vansinne att boka in saker långt i förväg hela hela hela tiden, blir stressad bara av att tänka på det!