torsdag 10 november 2011

Befogade rädslor

Det som skrämmer mig mest här i världen är:

1. Döden.

2. Höjder.

3. Slänga skräp vid återvinningsstationer. Jag är livrädd att det ska sitta en sån där sopspion där i en bil, nån gammal pensionerad polis, som fotar mig när jag slänger skräpet och noterar att "aha, där hade hon inte tagit bort plastkorken från mjölkförpackningen -klick klick- och titta där! HON HAR INTE VIKT IHOP KARTONGERNA ORDENTLIGT!" Klick klick klick klick! Och så skickar han mig i fängelse sen.


Vadå " den sista punkten är orealistisk"? Sluta tramsa nu.

Det skulle faktiskt kunna hända.


9 kommentarer:

tojis sa...

Du har ju iaf döden över sopstationsskräcken. I undersökningar brukar annars "prata inför publik" komma före "dö". Det är jättefel, alla vet ju att det enda som kommer före "dö" är "vinterkräksjuka på långflygning".

Miss Julie sa...

Det är ju bara att du tar bort plastkorken och plattar alla kartonger i fortsättningen så kan du ta bort den punkten. Inget slarv! (För de finns nog, sopspanarna. Det bör du nog förvänta dig.)

Elisabeth sa...

1. Varför? Du kommer tillbaka till en bättre värld.
2. Jaja, ner kommer man alltid :-)
3. Varför bekymra sig om morgondagen när man ändå inte är där......

Sofie sa...

Tack för att du mundrar upp mig i Vab-träsket!

Pauline sa...

Hm,själv är jag mer rädd för sopstationen eftersom jag liksom tänker mig att det ska ligga en avhuggen kroppsdel i containern. eller en sovande uteliggare. jag har helt klart tittat för mycket på tv...

Elin Stockberg sa...

Oh igenkänning! Det värsta är när man åker till soptippen med en svart säck. Och man vet att det i säcken kanske inte riktigt är sorterat efter konstens ALLA regler. Och på soptippen jobbar ju de där sopspionerna. Inte ens undercover som vid återvinningsstationerna. Och man försöker liksom låta sopsäcken glida ner i containern för att det inte ska skramla på något vis som eventuellt skulle kunna avslöja sorteringsslarvet. Phu. Det ligger alla gånger också topp 3 på min lista.

- sa...

Tja, det hände ju faktiskt en gammal tant som råkade slänga sin gamla teflonpanna i fel kärl. Hon blev åtalad....

Själv smyger jag in mina återvinningsbara sopor i påsen med hushållssopor..men vadååååå...påsarna bränns ju upp sen och blir till biobränsle. Förresten har jag hört att allt man sorterar hamnar i samma hög iallafall...det stod i tidningen och allt som står i tidningen är ju sant...:D

Nina sa...

ja förstår precis din rädsla över sistnämnda punkt... Har precis samma fobi för å posta ett brev... HATAR det... Tänk om ja ångrar mig när ja släppt de på lådan? tänk om ja skrev nå fel? Hur fan får man tillbaka brevet?? GE MIG MITT BREV!! ligga i bakhåll å anfalla brevbärarn?? Vavava? Näe... fy... ångestframkallande de där...

Johanna sa...

Flytta inte till schweiz. Där är det FÖRBJUDET att slänga skräp på söndagar (ja, på riktigt) och det är ett straff som kan ge upp till 5000 franken (35.000 kronor, ja, på riktigt) i böter.

Såatte. Och nu menar jag alltså helt vanliga återvinningsstationer som finns i var och varannat bostadskvarter och verkligen inte är "stängda" på söndagar, så man måste själv känna till regeln och inte gå dit. En kompis till mig blev haffad av en civilpolis som såg henne och slapp undan böter efter att hon panikslaget förklarat att hon är svensk.