tisdag 19 januari 2010

Jag för med mig mer rejäla arvsanlag

Charles har blivit tillräckligt gammal för att vaccinera sig mot svininfluensan. Ja, tydligen existerar den fortfarande trots att ingen skriver om den. Konstigt. Jag trodde lite att den var som en kändis - utan publicitet ingen existens.

Hursomhelst, eftersom Julius (storebror) varit äggallergiker måste jag först testa att ge Charles mat med ägg i för att se om han reagerar.

Hela den där grejen med allergier kommer helt klart från Björn sida. Vi har inte sånt i min släkt alls, vi är mycket starkare och bättre. Allergi är, hur ska jag uttrycka det diplomatiskt, lite klent och fånigt. En klar besvikelse måste jag säga.

I min släkt är vi bara halvblinda och dör i hjärtinfarkter. Mycket mindre tramsigt.


(Fast nu när jag tänker efter finns det ju vissa "problem med nerverna" samt medverkan i lite sekter i min släkt. Men det är ändå inte lika töntigt som allergi. Man kan ju fortfarande äta vad man vill liksom).

5 kommentarer:

Gafflan sa...

Visst är det lite tramsigt! Samma med min man, inte matallergi, dock pälsdjursallergi som han nu överfört till i alla fall en dotter ;)

Emelie sa...

Astma tycker jag är jävligt töntigt. Tyder på en allt för skyddad barndom.

Anonym sa...

Allergier. Trist. Min dotter har laktosintolerans. Som inte kommer från vare sig min eller makens sida. Mystiskt.

Sockiss sa...

eller hur! allergi är bara en ursäkt för töntar att slippa äta mat de inte tycker smakar gott. vilket är helt idiotiskt. för jordnötter säger folk att de inte tål, men det är ju skitgott. så tönt-allergikerna förlorar ändå... =)

Maria sa...

Gafflan: Fast jag är ganska glad över att Björn har just pälsdjursallergi. Det betyder att vi aldrig behöver skaffa hund. Men ändå tramsigt såklart.

Emelie: Jag vet! Curlad till tusen, fick aldrig gå ensam till skolan. Tyyyypiskt astmatiker.

Anonym: Din make kanske har mörkat nån allergi?

E: Mer jordnötter åt oss andra!