lördag 15 februari 2014

Men lägg av

Men asså, jag orkar inte. Vad är det här för jävla trams egentligen? Är man genusfundamentalist bara för att man inte tror att våra egenskaper sitter i könet?

Och vadå, strävar alla flickor efter att vara snygga, smala, smarta och sexiga eller?? "Men lilla gumman, du måste inte vara både smart OCH sexig. Du ska inte ställa så höga krav på dig själv, det är inte bra för dig. Pojkarna kommer tycka om dig ändå!"

Och det är väl klart som fan att pojkarna aldrig kommer behöva ta ansvar för sitt eget lärande om det alltid ska finnas någon (kvinna) som ska curla dem och ta det ansvaret åt dem.

Herregud alltså. Gå hem Alf B. Svensson, du är full.

/Genusfundamentalisten

6 kommentarer:

Annika sa...

Men jag ORKAR inte! Pojkar är... Flickor är... Ett fantastiskt sätt att få individer som inte passar in i dessa förlegade stereotyper att känna sig onormala och fel...

Singelmamman sa...

Så sant! Bra skrivet!

Camabo sa...

Åter igen har du gått in i min hjärna och snott mina tankar. Men det gör inget. Det var bara bra att du orkade skriva ned dem för det gjorde inte jag. Jag blev så trött av att bara läsa alla idiotiska meningar Affe B knopat ihop.
Jag lånar ditt inlägg och lägger ut det på Fejjan så att fler kan se hur tokigt det kan bli ibland.

Fia sa...

Vet du, jag har en pojke och en flicka, 17 respektive 14 år, och när jag läser hans beskrivning av pojkar och flickor så stämmer flickegenskaperna bäst in på min son och vice versa. Undrar vad han säger om det? Det viktiga är väl att alla är lika värda, får vara sig själva och att idag typiska mansyrken inte ska vara mer (monetärt) värda än s k kvinnoyrken. Normen ska inte vara manlig.

Maria sa...

Annika: Eller hur! Jag blir bara så himla uppgiven ibland.

Singelmamman: Tack :-)

Camabo: jag tyckte väl att jag kände igen hans namn! Han brukar alltså komma med galna utlägg?

Fia: Exakt, precis så. Normen ska inte vara manlig! Hur jävla svårt ska det vara egentligen?

Unknown sa...

Åh den där länken delas flitigt i mitt FB-flöde och jag har fått cirka femton hjärnblödningar av det. Kan instämma med Fia ovan - rollerna är ombytta hos de yngsta barnen i detta hem också. Så himla konstigt! [skrietsmiley]