söndag 9 februari 2014

Hemma-hos-reportage

Vi har verkligen fått ordning på den här lägenheten nu tycker jag, man kan nästan inte tro att det bara är en vecka sedan vi flyttade in. Jag tänkte att ni kanske vill se lite bilder på hur vi har det? Här är i alla fall en del av hallen. Här har vi ställt allt som vi inte kan/vill ha kvar och det blir liksom lite mer ombonat då tycker jag när det står uppradat så där mot väggen. Det är kanske därför vi inte riktigt har kommit oss för att köra iväg det till Myrorna ännu, kanske vi bestämmer oss för att ha kvar det för alltid -  vem vet?
I den förra lägenheten hade vi en klädkammare, något som vi tyvärr saknar här. Eller saknar och saknar, det kanske är dumt att säga för vi har faktiskt gjort en ny klädkammare här. Bakom soffan. Den är förstås lite mindre än den förra, men man får plats med rätt mycket där ändå faktiskt. Mycket praktiskt.
Framför fönstret i vardagsrummet har vi sen skapat denna mjuka myshörna. Den består av platta flyttkartonger som vi sedan lagt en madrass på. En extra bordsskiva har sedan lagts dit också, jag tänker att den kan vara bra att ha för att exempelvis ställa ifrån sig tekoppen på när man ligger där och läser.
Mellan köket och vardagsrummet är det så kallad öppen planlösning och vi har valt att begränsa den lite genom bygga upp en egen halvvägg av kartonger här, mest för att dämpa barnens framfart. Ju fler hinder desto mindre springer de har vi nämligen upptäckt.
Julius har numera ett eget rum. Jag är särskilt nöjd med det här lilla hörnet under snedtaket, jag tänker att det kommer främja hans kreativitet och bidra till en lugn och harmonisk känsla hos honom när han är här inne.


9 kommentarer:

Sara sa...

Verkar ju superpraktiskt! :-D

Linda sa...

Underbart!!! Uppfriskande!

Westrahult sa...

Alltså! Flyttade ni med ALLA grejerna? Även de som skulle till Myrorna/återvinningen/tippen? Hade det inte varit smartare att köra bort det först? Packade ni det noga? Med tidningspapper och så? Gillar ni att flytta?

Damen sa...

Jag älskar din nya heminredningsblogg! Väldigt inspirerande.

Linda sa...

Lulu Carter släng dig i väggen!

Anonym sa...

HAHAHAHA! skrattar Anna

Anonym sa...

:D :D :D :D när blir det tv?!! /Ulrika

Maria sa...

Kul! att ni gillar det! Vad som är nästan ännu bättre är det det typ ser likadant ut nu, en vecka senare. SKÖJ!

Anonym sa...

vågar knappt säga det, men vi har fortfarande flyttlådor här å var trots att det gått ca 6 månader sedan flytt, skyller på graviditet och bebis :)