onsdag 4 december 2013

Göran, kan du berätta för Frank att han faktiskt kan sova i egen säng är du snäll?


Socialstyrelsen har tydligen bestämt sig för att små bebisar ska sova själva skriver DN. Det är säkrast för dem.Och inte är det heller några problem med det heller säger Göran som forskat kring det här, för det är ju bara att lägga tillbaka ungen i sängen efter att man har ammat. Haha! Så himla enkelt liksom.

Det finns bara ett yttepytteproblem med med det här, nämligen att Frank inte alls håller med. Men det kanske löser sig om Göran kan berätta om sina slutsatser för honom?

19 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Men say WHUT? På riktigt?

Maria sa...

Miss Baglady: Man älskar ju män helt utan verklighetsförankring som uttalar sig så självsäkert om sånt de inte vet något om, det gör man ju verkligen.

Och med det menar jag såklart INTE.

Miss Baglady sa...

ALLTSÅ. Jag blir helt uppbragt här. VAD ÄR DET MED VISSA MÄN?

Maria sa...

Han vill nog bara väl och jag blir väl mest full i skratt över att han tycks tro att det är så enkelt. Å andra sidan är det mitt tredje barn och jag är mer varm i kläderna, men det kan nog vara nog så jobbigt att läsa detta om man är ung och har fått sitt första barn och är osäker kring allt som har med barnet att göra.

Johanna sa...

Men vad är själva nyheten? Är det farligt för barnet att ligga nära föräldrarna, eller vad? Fattarnte.

Johanna sa...

Och ja, förslaget om att bara lägga tillbaka barnet är ju fantastiskt. haha.

Linda sa...

Jag tycker det är helt i linje med vad de flesta verkar tycka som 1) har glömt hur det är att ha barn och 2) inte har haft ett barn som vaknar direkt man försöker flytta på det. (Eller som min dotter som vaknade inom 10 minuter om man så bara avlägsnade sig själv från sängen...)

Inte ett dugg förvånad.

Lotha sa...

Men om han tar sig tid att berätta för F , så kontakta mig gärna ... Jag är BVC sjuksköterska ( och skulle behöva det han då förklarar för F, så jag kan förklara vidare ...) och jag hann tänka ...jaja lätt att säga då man aldrig ammat en bäbis till sömns.... Efter 5 egna barn tycker jag Lars H.Gustavsson säger det klokaste; Kanske man kan få granska forskningsartikeln innan man uttalar sig ... OCH att det kan vara ett rätt jobbigt uttalande för mig som förälder!

Erika sa...

Här i uvesa rekommenderas att barnet sover i samma rum som föräldrarna, i egen säng, de tre första månaderna och efter det ska de helst sova i eget rum och enligt många klara sig utan nattmål. *suck* Hur har mänskligheten klarat sig om det nu är det bästa sättet? La de barnen i en egen grotta på stenåldern?!

Anonym sa...

"Flytta inte på den bebis som sover" är mitt motto. Och särskilt inte kl 2 på natten när man själv längtar väldigt mycket efter att få somna om igen.

Jossan sa...

Jag tror inte att Göran själv någon gång nattammat ett barn som sedan somnat vid bröstet för isåfall hade han vetat att man aldrig ska väcka den bebis som sover om man är det minsta rädd om sin egen nattsömn. Själv hade jag inte fått sova något alls om jag lyssnat på Göran. Jag tycker förresten att Göran borde göra en reality-check gällande bebisar, amning och sömn innan han uttalar sig i frågan.

Maria sa...

Johanna: Det framkommer inte här, men jag tror att forskarna nu för tiden tror att barnen kan sluta andas om de ligger för nära mamman, eftersom de då riskerar att tro att de fortfarande ligger i magen och alltså inte behöver andas själva.

Linda: Jag kommer säkert själv tro det om tio år när jag har glömt bort hur jävliga spädbarn kan vara.

Lotha: ja, alltså egentligen är jag inte så upprörd över vad han säger. Jag tycker mest att det är roligt. Han är säkert felciterad eller nåt.

Erika: Haha! Ja, eftersom mänskligheten ändå överlevde måste de ju ha gjort så. Lagt barnen i egna grottor alltså.

Anonym:"flytta inte på den bebis som sover" - sjukt bra ordspråk! Det borde jag brodera. (Efter att jag slutfört mitt andra broderi som jag började på för över ett år sen /snabb tjej)

Jossan: Jag gissar att Göran är femtio plus och förmodligen inte var så delaktig när hans egna barn var bebisar för drygt trettio år sedan.

tantaugusta sa...

Vår BVC-sköterska sade när vi fick vårt första barn: "väck aldrig en bebis som sover" och det har vi hållit fast vid, oavsett var de valt att somna, även då detta till 99% varit på eller bredvid oss.

Men jag tror inte man ska skylla bara på medelålders män. Har hört många mammor också säga att det är dåligt/farligt/jobbigt att ha barnen i sängen och att de (barnen) mår så mycket bättre av att sova själva. Och det stämmer säkert för några barn men definitivt inte för två av tre av våra - som fortfarande kommer nästan varje natt. Nä, live and let live, det är min paroll. Allt handlar om överlevnad :)

Anonym sa...

Det är alltid lika spännande när män tycker till om amning och att föda barn eftersom de har "forskat" i det. Yeah right!

Göran, du hade gärna fått vara med mig när jag försökt att amma mitt barn till sömns mitt i natten för att få sova själv någon timme till. Försökte lägga min lilla prinsessa i sin egen säng vilket resulterade i en timmes amning till. Därför tog jag beslutet att vi sover ihop så sover vi faktiskt båda så mycket det går. Då hade du gärna fått förklara dina teorier för min lilla prinsessa. :-)
Helena

Maria sa...

tantaugusta: Alltså, jag skulle ÄLSKA om Frank ville sova i egen säng. Hallelujah vad skönt! Men nu vill han inte det och eftersom han är diktatorn så bestämmer han.

Helena: Alltså den där sömndesperationen man känner mitt i natten, den är fan inte att leka med.

Helen sa...

Nu är mina barn så stora att de inte sover i samma säng som mig längre, snarare i sina egna sängar i sina egna hem..... Men om jag (gud förbjude) skulle få ett barn till så skulle den inte få sova hos mig, jag har hundarna i sängen och litar inte på att de inte skulle lägga sig på ungen

Helen sa...

Nu är mina barn så stora att de inte sover i samma säng som mig längre, snarare i sina egna sängar i sina egna hem..... Men om jag (gud förbjude) skulle få ett barn till så skulle den inte få sova hos mig, jag har hundarna i sängen och litar inte på att de inte skulle lägga sig på ungen

LillaUlle sa...

Min yngsta höll inte heller med...alls. Men då hade Göran iofs inte uttalat sig än. Hon sov iaf hos mig tills hon var sådär fyra, fem månader och accepterade varken sin säng, vagnen eller babysittern. Det var hos mig hon skulle vara 24/7

Maria sa...

Helen: Ja drömmen för mig är ju att ha barn som sover i egna sängar. Men tids nog ska väl även vi nå dit...

LillaUlle: Jag tror generellt att små barn struntar i vad Göran säger. Tyvärr.