torsdag 5 december 2013

- Har du skjuts hem? -Ja, min ambulans står här runt hörnet.

Mormor, som inte har varit utanför sin lägenhet sedan vi baxade in henne i jättebilen och körde hem henne från sjukhuset för några veckor sedan, bestämde sig i förrgår för att hon behövde frisk luft och gav sig därför ner ut på byn för att handla lite på Coop.

Och det hade ju gått bra om det inte vore för att svängdörren på Coop tydligen hade någon slags beef med henne och därför slog omkull henne så att hon blev liggandes där utan att kunna ta sig upp. Personalen ringde därför ambulans som kom och skjutsade hem henne (som tur är hade hon inte gjort sig illa i fallet).

Min gudmor blev arg först när hon fick höra talas om mormors äventyr, och skällde ut henne för att hon varit så dum att hon gett sig ut på egen hand och jag är väl böjd att hålla med henne där till viss del.

Men samtidigt måste jag säga att det är rätt mycket stil på att ta ambulansen hem från Coop (orka gå femhundra meter i uppförsbacke liksom), och som jag också sa till mormor - efter alla dessa år som hon betalat skatt är det väl hög tid nu att börja bränna lite av de pengarna.


7 kommentarer:

Maja sa...

Usch vad jobbigt det är när de börjar bli gamla! Ta alla tillfällen du kan för att träffa henne. Jag förlorade min mormor i somras och jag saknar henne otroligt mycket, så njut av din. Tack för en bra blogg och grattis till er 3:e son!

Linda sa...

Det finns en gubbe i Bräcke-trakten (tror jag) i Jämtland som ringde ambulans och klagade över hjärtproblem i tid och otid för ett tag sedan. De påstådda hjärtproblemen klarade alltid upp sig i höjd med Systembolaget, där han insisterade på att få hoppa av och ta sig hem själv. Det finns olika sätt att bränna skattepengar :-D

Maria sa...

Maja: Ja, visst är det jobbigt! Och det är så himla sorgligt när nära och kära går bort, oavsett ålder.

Och tack för fint beröm!

Linda: Haha! Smart gubbe.

Johanna sa...

Å mitt hjärta går av av sånt här. Gamla människor är på nåt vis det finaste jag vet, blir helt förfärad när de slår sig. Det är något hånfullt i att ha varit en kompetent person och sedan tvingas stå ut med slagsmål med dörrar på affärn liksom.

Krya på mormor!

InaAnna sa...

Usch tänk själv när man blir gammal och blir utskälld för att man vill gå och handla mat själv. Välmenande, jag vet, men ändå ❤️

Maria sa...

Johanna och InaAnna: Ja, det är nog just det som är svårast. Att plötsligt inte klara de allra enklaste sakerna själv längre.

Anonym sa...

Min Mormor brukar öppna bildörren innan bilen har stannat helt. Sist när hon hade tid på sjukhuset för sin hosta så öppnade hon självklart taxiförarens för tidigt och ramlade ur taxin och bröt en kora i ryggen. Ibland är domslutet klantiga, ändå så söta!