tisdag 17 januari 2012

Listan. Listan!


Ooooh, jag får också skriva listan! Mycket exalterad över det, tack Tuffast av alla!

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Hmm... Jag vet inte? Herregud vad länge sen! Jag tror att jag bodde tillsammans med min dåvarande pojkvän i en etta på 25 kvm i Bandhagen och pluggade på universitetet. Han jobbade natt och jag brukade försöka läsa DN så prasselfritt jag kunde inne i badrummet för att inte väcka honom. Ni kanske förstår att det var tvunget att ta slut mellan oss.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Då hade jag jobbat i ett halvår ungefär på mitt jobb, hatade snö över allt annat och körde bil som en rädd liten tant med mitt nya körkort. Eller ja, jag parkerade i snöfyllda parkeringsfickor som en rädd liten tant i alla fall.

3. Fem snacks du gillar
Eh, snacks? Du menar godis? Ja förutom godis då så gillar jag ostbågar och jordnötsringar och pistagenötter. Mmm. Och oskalade jordnötter som finns på jobbet som egentligen är inköpta att mata fåglarna med men som jag och min kollega smygäter upp och gömmer skalen under papper i papperskorgen.

4. Fem sånger du kan hela texten till:
Nu antar jag att det här inte gäller barnsånger? För då kan jag typ alla. Men annars tror jag faktiskt inte att jag kan hela texten på något, inte ens Manboy och Popular. Jo förresten! Lisa Ekdals debutskiva. I still love it.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär:
- Fixa dusch, vattentoalett och vedeldad bastu på landet. Samt kick-ass musbekämpning på samma ställe. I form av uniformerade vakter om det så skulle behövas.
- Skaffa en personlig tränare som kom och hämtade mig hemma varje gång det var dags att träna och sen stod och skrek saker som "men kooooom igeeeeen dåååå!" i mitt öra hela tiden som jag tränade.
- Skaffa en ekonomisk rådgivare som skulle se till att pengarna räckte livet ut till hela familjen och dessutom kunna ge till välgörande ändamål. Som dock jag skulle bestämma, inte rådgivaren.
- Köpfrossa. Kläder, prylar, leksaker, ny bil, resor, you name it.
- Gå ner i arbetstid/alternativt säga upp mig. Skriva en dålig roman som jag skulle få bekosta utgivningen av själv.


6. Fem dåliga vanor:
-Sjuu-huukt sockerberonde. Äter gärna godis hela tiden. Även i sömnen.
- Gapar och skäller på min familj över småsaker när jag är trött eller hungrig.
-Tar på mig att göra en massa saker som jag sen glömmer bort.
-Skjuter upp saker.
-Tappar bort saker. Nycklar, sl-kort, telefonen, jobbnycklar, mig själv.


7. Fem saker du gillar att göra:
- Gosa med mina barn. Alltså, det slår allt. Jag tycker ofta att det är lite halvtråkigt att leka konstiga lekar eller läsa samma bok för sjuttionionde gången, men gosa liksom. Det är aldrig jobbigt.
- Hänga med Björn. Han är rolig och får mig alltid att skratta (när jag inte är arg på honom) och så gillar vi att göra samma saker: titta på tv-serier, äta mat, äta godis, titta på tv. Och äta.
- Elda i vedspisen på landet och sen laga mat på den! Då känns det som att vi skulle överleva allt ifrån krig till isstormar. Vem behöver elektricitet liksom?
- Dricka vin. Jag älskar vin! Obs! är ingen alkis, dricker väldigt måttligt, men älskar det ändå. Helst dricka det tillsammans med kompisar. Hemma hos någon. Med mat till. Så ok, middag med vänner kanske jag borde ha sagt.
- Vara ensam hemma och ligga i soffan med en riktigt riktigt bra bok och en välfylld godisskål.


8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
- One piece!
- Haremsbyxor. Förstår ni inte att det ser ut som att ni har bajsat på er?
- Tajta leopardmönstrade kläder.
-Magtröjor. Jag vet, man ska ääälska sin mage för att den har burit två barn och allt det där, men vad fan. Den är inte snygg. Men det är inte magtröjor heller, så jag sörjer inte för det.
- Såna här: http://www.brandos.se/michael-michael-kors/rock-n-roll-sandal-40r2rrhs1l-001-blk/a48024

9. Fem favoritleksaker:
- iPhonen
- iPaden
- Tv:n
- Vedspisen på landet. Elda elda elda!
- Böcker

10. Tio personer jag vill se göra den här utmaningen:
Jag tror faktiskt att nästan varenda en av de bloggar jag läser har gjort den här listan. Plus minus en eller två kanske, men det minns jag inte riktigt vilka det är. Så kör hårt ni som vill helt enkelt!

...fast när jag tänker efter är jag ganska säker på att Jonna inte har gjort den här ännu. Så jag svarar Jonna! Plus den som vill. Såklart.

5 kommentarer:

Jenny E sa...

Men gud vilken rolig läsning! Och på vissa punkter känner jag igen mig helt SJUKT mycket, så nu kan jag inte göra den här listan för jag skulle vilja kopiera dina svar rakt av på flera ställen. Typ alla punkterna under vad du skulle göra om du blev mångmiljonär, utom den om landet. Och alla punkterna på dåliga vanor, utom att tappa bort saker (ja, möjligen mig själv då). Och allt på saker du inte skulle ta på dig. Och en hel del annat. =)

Josefine sa...

Men ja! Ni har exakt samma gemensamma intressen som vi. För några veckor sen sa jag till Mikael att vi MÅSTE hitta ny tv-serie att kolla så att vi har nåt att göra ihop. Han blev skitsur för han tyckte att det verkade konstigt att vårt förhållande bygger på att vi ser tv-serier ihop men sen kom han visst inte på nåt annat speciellt gemensamt intresse vi har. Asså vi har kul ihop också jättekul men det där med tv-serier och dricka vin ihop = superduperviktigt för vårt förhållande.

Westrahult sa...

Lite kul att du skriver om ekonomisk rådgivare INNAN du nämner köpfrossa. Tror du att det blir någon köpfrossa då? Annacarin

Jonna sa...

Men... alltså det där är jättemycket mer än 140 tecken..? Går det ens? Ok I will give it a try så fort jag hittar en lucka mellan januarikoman och februarikoman...

Fru Mazarin sa...

Du är så galet rolig! jag snor listan och härmas på min inte lika skojiga blogg ;)
Men du får suga åt dig äran av att jag ville stjäla :)

MVH
Förstagångskommenteraren