måndag 16 januari 2012

Fråga mig?

Förut var jag himla besatt av det här med besöksstatistik och gick in och kollade susnet hela hela tiden, försökte blogga på strategiska tidpunkter för att få fler besökare och blev jätteledsen om jag såg nån gång att jag tappade läsare. Lite som en viktneurotisk tonårstjej, ni vet som väger sig fyra gånger om dagen och tror att hon är tjock för att hon gått upp ett hekto. Inte så sunt med andra ord.

Men så gradvis började hetsen att lägga sig, jag tycker fortfarande att det är extremt viktigt att ni läser och finns här. Herregud, det är ju för er skull jag bloggar. För att få er att skratta, eller trösta mig, eller peppa mig eller bara dela med er av liknande saker som hänt er. Jag älskar det. Jag älskar er! Som grupp alltså. Jag är inte obehaglig. Men jag behöver inte veta hur många det är som läser varje timme.

Hursomhelst, det innebär att jag kanske inte alltid bloggar varje dag. Ibland händer det liksom ingenting värt att berätta. Jag gissar att ni inte är så jätteintresserade av att höra att jag åt fil och flingor till frukost framför tv:n med Björn igår och sen gick vi ut och gick en promenad tittade på film åkte och hämtade barnen hos mormor stoppade dem i säng fortsatte att titta på tv. Nej, eller hur? Det är ju inte så jävla kul.

Ibland kanske jag har roliga saker att säga, men hinner inte. Jag har faktiskt två barn under fem år, jobbar heltid, är i ett förhållande och älskar att titta på tv. Tid är liksom en bristvara här (ge mig gärna mer i present den som kan, jag fyller år om några veckor).

Så Kerstin, om du nu undrade på riktigt, jag kan inte riktigt svara på hur ofta jag uppdaterar. Det är lite som att be en två månader gammal bebis redogöra för hur många gånger den tänker bajsa på en vecka. Men jag kan varmt rekommendera google reader. Varmt rekommendera! Då går man bara in på en sida istället för separat in på alla bloggar man läser, och vips så ser man direkt om någon har uppdaterat. Man slipper det här med att gå in på en blogg flera gånger och mötas av samma gamla trötta blogginlägg hela tiden. Mycket bra grej faktiskt.

Nån annan som undrar nåt? 

Ooooh, nu vet jag! Jag har ju aldrig haft en frågestund! Visst då måste man ha det som bloggare nån gång? Visst? Kan ni inte ställa en massa roliga frågor som blir astråkiga sen för alla er att läsa svaren på, men som är roliga för mig (narcissist ja visst) att svara på?

ps. Om ni ställer färre än fem frågor tänker jag skriva fejkkommentarer med fler frågor. Annars blir det ju pinsamt. För alla inblandade. Ok? Är ni med? Ni får fråga vad ni vill! Fast jag svarar ju naturligtvis bara på det jag vill.

21 kommentarer:

En annan Maria givetvis sa...

Du måste ha ett av följande husdjur. Vilket tar du?
En supergiftig spindel, nuddar man den så dör man
En hund som biter barn
En jättelång orm som du måste mata med levande råttor varje torsdag.

Om du bara får välja en enda sak att äta varje dag resten av livet, vad tar du då?

Inte Björn sa...

Jag vill veta mer om Björn. Kan du skriva mer om honom. Han verkar så intressant. Gör han.

Anonym sa...

Jag tycker att du uppdaterar i en alldeles lagom takt. Så det så. För jag har tre barn, hund, dvd-boxar, vandrande pinnar, tvätt o städ, vänner, vin och annat att hinna med också.. ja, just det, ett JOBB har jag också. Men i alla fall, vad babblar jag om?! Jo, jag tycker att du skriver jättebra o jättefint o alldeles lagom! :-) En fråga, en fråga..!?? Nä, du får hitta på en! Tycker om din blogg, det var bara det jag ville säga.. /Ina

Karin sa...

Väldigt bra blogg, alldeles lagom ofta uppdaterad. Men man blir ju nyfiken: hur många är vi som är hängivna och trogna Vuxna-människor-har-inte-hamstrar-läsare?

Talsey sa...

Jag ställer ingen fråga för jag gissar att dina fejkkommentarer kommer vara roligare än ngåot jag kan hitta på.

Trasigamamman sa...

Kan man vara vuxen och ha marsvin? Eller tamråtta?
Om man aldrig haft vare sig hamster eller marsvin, har man då alltid varit vuxen?

Anonym sa...

Jag är vuxen och har tamråttor! Så det går! Jag har visserligen barn och hund också, men råttorna är miiina. =)

Fråga: Om du var ute på stan, typ i en folktät galleria alternativt på Drottninggatan, och plötsligt får en akut diarréattack, vad gör du då? Drar ner byxorna och skiter på gatan bland alla stirrande människor, eller bajsar på dig och får gå omkring med rännskita i byxorna tills du kan ta dig hem med tunnelbanan eller bussen? I detta scenario finns det absolut ingen tillgång till toa nånstans.

/Matilda

Singelmamman sa...

När jag berättade för min 15-åriga tonårsdotter att jag läste din blogg och berättade namnet på bloggen så sa hon; ja men det stämmer ju! Vuxna kan verkligen INTE ha hamstrar.

Min fråga är, vad är det roligaste du vet?

Sonja sa...

Din blogg är härlig, något kul att se fram emot nästan varje dag!

Fråga: är du en sån kul person även IRL eller är det här på bloggen du får utlopp för din härliga humor?

jonna sa...

Ok, om du skulle få tre valfria önskningar, vad skulle du önska då? Dock att du alltid, för resten av ditt liv, skulle vara kissnödig. Värt eller ovärt?

Westrahult sa...

Jag gör vågen för Talsey. Annacarin

Jenny sa...

Den där boken du läser - om färgen rosa - är den bra? Har precis fått den av en kompis.

Vilket är Stockholms bästa brunchställe?

Tommy sa...

Nä nu får nån ställa en fråga så hon slipper hitta på...!

Sam sa...

Pest eller kolera?

Alltså. Jag kanske inte är en sån originell frågeställare, men det gör det inte mindre intressant. Liksom.

Anonym sa...

Varför heter bloggen som den gör? Framgår säkert i nåt blogginlägg men jag har bara följt dig i kanske ett halvår och inte orkat gå tillbaka och läsa...

Hur ser en vanlig (eller denna) veckas matsedel ut hos er?
/Åsa

Anonym sa...

Hej!
Älskar din blogg, hoppas du aldrig slutar blogga!!
Älskar namnet på din blogg, tänkte fråga var du har fått det från, men det var det ju visst redan någon som frågat...
Hur många läsare har du?
Okej, min huvudfråga: Tänk att det alltid spelades som en introlåt när du gick in i ett rum, typ som när Darth Vader kommer in eller som när Hajen kommer simmandes, vilken låt skulle det vara då?
Ha en fin dag / Väsbymamma

Anna sa...

Nu gills jag som vuxen juridiskt sett i och med att jag uppnått den där magiska åldern då man slipper supa ner sig på hemmafester och istället får göra det på korgar/klubbar/barer istället och jag vill i alla fall ha en hamster. Sug på den du! Inte hamstern alltså..

Hur som haver, en perfekt dag för frun, hur ser den ut?

Linden sa...

Jag vill gärna höra dig kommentera fenomenet bolibompasex.

Lisa sa...

Vilka är de fem bästa böckerna du läst? (skönlitteratur men ej barn- och ungdomsböcker)

Malin C sa...

Haha du är så jäkla skön=)
Fråga... vad läser en sån som ho för bloggar då?

Camabo sa...

Här kommer en fråga till; Hur dum får man bli?