söndag 6 november 2016

Ljudböcker baby!

Ja och med "i morgon" menade jag ju naturligtvis om typ fyra månader. Men det fattade ni väl?

Hursomhelst, jag trodde länge att jag inte kunde lyssna på ljudböcker. Jag hann oftast inte ens höra klart hela första meningen innan jag började sväva iväg i tankarna "måndag sa hon, hmm, undrar vad jag gör på måndag? Var det då Björn skulle komma hem sent? Nej, det var nästa vecka. Men vad ska vi äta på måndag då? Jag är så himla sugen på nåt med ost. Mmm, jag älskar verkligen ost! Vi borde äta mer ost faktiskt. Undrar om det är svårt att göra egen ost?" och plötsligt har huvudpersonen i boken gift sig, flyttat till Peru och startat en skönhetsskola för getter och jag har inte hängt med alls för jag har bara tänkt på ost. Typ.
Men sen kom jag på att om jag gör någonting samtidigt, typ diskar eller promenerar eller kör bil så kan jag lyssna! Det är lite svårare att komma in i en ljudbok än en vanlig bok, men när man väl har kommit över det där första jobbiga brukar jag längta efter få tillfälle till att lyssna vidare. Om det är en bra uppläsare det vill säga.

Och bra uppläsare växer ju tyvärr inte på träd har jag märkt. Av någon anledning har jag oftast svårare för svenska uppläsare än brittiska/amerikanska så jag brukar välja att lyssna på böcker på engelska.

Lyssnar ni på ljudböcker? Vilka är era favoriter? TIPSA MIG!

9 kommentarer:

Åsa sa...

Hägring 38 av Kjell Westö med Stina Ekblad som uppläsare. Så. Himla. Bra.

PGW sa...

Hade samma problem som du, men har fått en så lagom promenad till jobbet nu, då gick det mycket lättare att lyssna! Har konstaterat att Reine Brynolfsson är en favorit, mycket bra uppläsare. Katarina Eweröf är precis så bra som alla säger.

Pippigull sa...

Jag gillar Gunilla Leining som uppläsare - hon läser många feelgood-böcker och det passar mitt stressiga liv.

Annars gillar jag Olsen-adlers böcker om avdelningen Q...

Maria sa...

Jag lyssnar HELA TIDEN på ljudböcker. Min absoluta favvo är Katarina Ewerlöf men även Maria Käll är bra och Stefan Sauk. Jonas Malmsjö funkar oxå!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag är som du var. Svävar bort i andra tankar och sen har det där om Peru hänt. Fast jag tänker inte på ost. Men du säger att det går att lära sig att lyssna alltså? Hm, kanske ska försöka igen då.

Elin sa...

Brukar snabbt somna väldigt gott till ljudböcker. Blir lite dyrt i längden, men hoppas att jag tar in berättelsen undermedvetet 😂

Maria sa...

Åh tack snälla för alla tips!

Och Elin, hahaha! Du drömmer säkert väldigt litterärt!

blåmesen sa...

Fixar inte heller att "läsa" ljudbok utan att ha något annat, inte allt för ansträngande, för mig. Zonar ut direkt...
Bästa ljudboken all time: Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian i uppläsning av Stefan Ekman. Ja, det är en barnbok... Men den är SÅ BRRRRAAA uppläst.

UplayOnline sa...

Annars gillar jag Olsen-adlers böcker om avdelningen Q...


เย็ดสาว