söndag 31 juli 2016

31 juli

Jag är en sån som läser jättejättesnabbt. Svisch säger det bara så är boken slut. Jag har aldrig träffat någon som läser snabbare än jag. När jag lyssnar på ljudböcker vill jag också att det ska gå snabbt och jag lyssnar alltid på 1,25 x hastigheten, ibland 1,5.

Björn tycker att jag är knäpp, för han vill njuta av sina böcker så länge som möjligt, men jag känner mig liksom så hungrig på alla böcker. Det finns ju så oändligt många bra böcker och jag vill hinna läsa/lyssna på dem alla och då måste man skynda sig. Annars hinner man inte.

Nu ska jag hetsläsa lite innan jag släcker. I morgon ska vi prata om ljudböcker.

Godnatt fellow booklovers!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa ljudboksuppläsare går ju inte att snabba upp mer än 1,5 pga ROBOT, t ex Katarina Everlöf. MEN, lyssnade på en bok läst av Lo Kauppi, och sanna mina ord, hon lät bra även i dubbel hastighet. Vill bara lyssna på böcker lästa av henne nu. Typ. Med vänlig hälsning, En annan snabbläsare.

Maria sa...

Haha! Har inte lyssnat på Ewerlöf, men tror inte hon passar mig. Kauppi däremot har jag hört bra om tidigare!

Karin sa...

Jag veeet! Jag vet hur det känns att investera en förmögenhet i en bok man vill läsa (minst 260 kronor brukar det vara) och så snipp, snapp snut, var den boken slut. Snopet. Jag försöker ibland läsa långsamt, men efter några meningar har jag glömt det och en liten stund senare är boken slut.

En liten tröst är dock att man rätt nyligen kommit fram till att ju fortare man läser, desto bättre minns man! Det ligger mycket forskning bakom detta, men jag säger som jag brukar: "They could have asked me!"

sandralinnea sa...

Åh vad jag önskar att jag var en snabbläsare. Men när jag försöker läsa fort fattar jag inte vad jag läser efter en stund och måste sänka tempot. Det retar mig, för jag tänker också på alla de där olästa böckerna som finns och bara väntar på att bli ...lästa.

emster sa...

Eh... Har du läst klart nu?

Aurora sa...

jag har märkt att jag läser genom att prata i munnen, alltså att jag med stängd mun hela tiden formar tungan efter orden, och det går så sakta! försöker att läsa utan att läsa med munnen också för att de ska gå snabbare men icke! efter några rader är jag där igen och ska prata med munnen stängd. därimot ljudböcker lyssnar jag i princip alltid på x1,5 för annars tappar jag intresset av hur långsamt dom läser upp boken. ja menar, 11 timmar på en bok eller 8 timmar, där har jag ju sparat in 3 timmar på en ny bok =D

UplayOnline sa...

Det retar mig, för jag tänker också på alla de där olästa böckerna som finns och bara väntar på att bli ...lästa.


เย็ดสาว