onsdag 14 oktober 2015

Men vem vill vara allmänbildad? Egentligen?

Så den goda nyheten är att jag vid 35 års ålder äntligen har förstått att låga odds innebär att något är sannolikt och höga odds är tvärtom (SNÄLLA låt mig ha rätt nu när jag säger det här?).

Den dåliga nyheten är att jag ännu inte vet varför löven ändrar färg och trillar av på hösten. Gör de det pga mörker? Kyla? Utomjordingar?

Det är alltså fortfarande inte aktuellt för mig att söka till "Smartare än en femteklassare". Inte heller "Smartare än en förstaklassare" för den delen.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Haha! Jamen ingen fattar ju det där med odds, man bara vet att det är jävligt lätt att tänka fel och att man aldrig ska använda det lite snabbt och spontant, för då KOMMER man säga "ingen högoddsare direkt" när man menar att nåt inte är särskilt sannolikt. (Och nu är jag redan rädd för att ha villat bort mig..hehe).

Löven, typ att klorofyllet tar slut pga för lite sol(?). Undrar i så fall jävligt mkt hur löven lyckades vara gröna alls den här sommaren.

Nina sa...

Här kan du läsa:http://illvet.se/naturen/arstider/host-varfor-faller-loven

bella sa...

det där med odds begriper jag inte heller. och då är jag nästan dubbelt så gammal som du… nästan. men löven, det vet jag.
allmänbildning är väl tecken på gott minne, tror jag. och minnet är det inget fel på, ibland lite för kort bara.

Maria sa...

Johanna: Jag har lärt mig att formulera det där med odds ganska svävande, typ "vad är oddsen för det?"

Nina: Åååh, bra länk! Tack!

bella: jag tycker att det där med odds är ganska onödigt faktiskt. Jag har klarat mig finfint fram tills nu utan att fatta det!