måndag 21 september 2015

Engagerat

Så jag gick till läkaren idag idag och sa "jag har haft ont i huvudet i nästan tre veckor nu. Jag är så himla trött. Och stressad. Och jag kan verkligen inte hantera stressen, minsta lilla grej känns jättejobbig. Och så tror jag att jag får migrän när jag får mens, men det hör väl kanske inte riktigt hit för det är ju inte samma typ av huvudvärk".

Och läkaren svarade "ja, det låter ju som att du får något migränliknande när du får mens. Men det du har nu låter ju inte riktigt som det, för man har inte migrän i tre veckor. Den här huvudvärken kan absolut vara stressrelaterad. Jag skriver ut migränmedicin till dig. Om du fortfarande har ont i huvudet om två-tre veckor kan du boka en ny tid. Jag hoppas du inte behöver det, hejdå!"

Så hejdå då. Tack för hjälpen?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att det är fritt vårdval i Sverige så du kan gå till en annan läkare som inte är helt intelligensbefriad. Eller var han bara stressad tro?😉 Kram och sköt om dig!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Jag tycker också att du ska gå till en annan läkare. Själv skulle jag aldrig ha gjort det för jag skulle ha ägnat mig åt att tänka typ "jaha då var det väl jag som överdrev igen då, det är nog inte så farligt det här, jag är väl typ lite trött och hypokondrisk bara". Men det är fel att tänka så! Jag gissar att du är en sån som inte gärna går till läkaren. Men gör det igen, till en annan.

Colombialiv sa...

Alltså va? Så himla DÅLIGT! (Av läkaren, alltså)

David sa...

Umattningssyndrom? Med huvudvärk på det.

Anonym sa...

Gå till en annan läkare! Stressjuka är på allvar. Jag gick hos olika läkare ett halvår för div stresskrämpor, men ingen av dem hittade något fel och plötsligt var jag utbränd och långtidssjukskriven. Hade varit så mycket bättre för så många om jag (och du!) blivit hjälpta tidigare.
Ge dig inte, på dom med all din stress bara!
Karolinska har ett test för att mäta stress, det ger en bra fingervisning, KES - Karolinska Exhaustion Scale. Googla upp det!
Och ta hand om dig.
/Boel

Maria sa...

Tack för pepp hörni! Jag ska gå till en annan läkare, jag orkar bara inte riktigt ta tag i det på en gång. Jag gav nog ett ganska samlat och lugnt intryck, så det kanske var det som gjorde att läkaren inte riktigt lyssnade på mig när jag pratade om stress. Jag ska dock genast googla KES!

Linda sa...

Vill inte skrämma dig, men man kan ha migrän i en evighet. Jag sov inte på 22 nätter när jag hade ett skov av Hortons-huvudvärk i vintras. Jag förstår att den kallas självmordsmigrän...