söndag 19 januari 2014

Stressen

Nu har jag försökt skriva ett inlägg i tio minuter och det går inte. Jag kan inte. Jag sover inte ordentligt om nätterna och om mindre än två veckor ska vi flytta och hela vår lägenhet är ett enda kaos just nu med flyttkartonger, kassar som ska till Myrorna och skräp blandat om vartannat och i fredags ringde jag till Björn och grät för att jag orkade inte mer, för att det tryckte över bröstet och det kändes tungt att andas.

Idag känns det bättre och jag skäms lite för att jag beklagar mig över sånt som egentligen bara är lyxproblem (Frank är frisk, han sover bara dåligt och vi ska flytta till en större lägenhet för att vi vill det), men ibland kan uppenbarligen även små saker kännas jävligt jobbiga.

Men men. Nu är det bara 152 dagar kvar till midsommarafton hörrni! Vid det laget borde väl vi ha kommit i ordning lite i nya lägenheten också.


9 kommentarer:

Unknown sa...

Heja dig!

Det är jobbigt nu, och man får faktiskt känna att det är jobbigt. Det är inget att skämmas för. Sömnen är jätteviktig för hur man mår och hur man hanterar situationer, och det är lätt att gå bonkers om man tvingas vara vaken. Allt ordnar sig till slut!

Kram Charlotte.

Casa Annika sa...

Inget lyxproblem! Det är SKITJOBBIGT att flytta! Kalla dit dina vänner och se till att få all hjälp du kan behöva! Jag klarade av mina värsta flyttar enbart tack vare mina vänner.

Maria sa...

Charlotte: ja, det är verkligen SVÅRT att vara normal när man inte sover ordentligt. Tack för pepp!

Casa Annika: Haha! Ja, jag hatar verkligen att flytta. Fy fan för det.

Anonym sa...

Jobbigt att flytta, alla prylar, kläder,skor, böcker, kastruller osv, som skall gås igenom, delas upp i olika högar.Sorteras Flyttas med, gå till insamlingar, kastas. Bara det är jobbigt. Sedan skall det packas ner vettigt i olika kartonger, så man har ett hum om var sakerna är när det skall packas upp. Sedan skall skräppåsarna kastas och sedan köra till insamlingsstället. Sedan kommer bärandet av kartonger och möbler till nya våningen. PÅ nya platserskall möblerna parkeras och kartongerna skall hamna i rätt rum. Sedan kommer då upp plockandet och man är lite vilsen är det svårt att veta var sakerna skall vara.
Det viktigaste först, sedan får annat vänta tills tid och ork finns. Det går bra att leva med kartonger ett tag. Så småningom kommer ert nya hem att bli perfekt, luftigare eftersom ni säkert sorterat bort en hel del.
Det kommer att bli finfint.
Lycka till med flytten.

Anonym sa...

Sömntortyr är faktiskt förbjudet som tortyr enligt geneve konstitutionen. Så ett klagomäl är väll det minsta gnället tycker jag. Tvinga någon att vakta arvsmassan ett par nätter och sov, sov, sov.
Marie

Sara sa...

När vår tvåa var ett par månader packade vi allt, flyttade till ny stad (för mig) och lämnade alla mina släktingar, vänner mm bakom oss.
Mannen började på nytt jobb med allt vad det innebär och där satt jag i en trea med kök i en rätt okänd stad med två barn på 0 och 2 år som ingen av dem sov bra....
kaoset och sömnbristen gjorde att jag var helt knäckt. Knäckt!
Vet inte hur många kvällar mannen kom hem från jobbet och jag satt på golvet i köket gråtandes med två gråtande barn i famnen.
Idag några år senare känns den tiden som en dimma....men saken är den, det går över! På ngt konstigt sätt så kommer man igenom det.
Kram om dig!!

Karin sa...

Att flytta är jobbigt de första tio tolv gångerna. (Men sedan blir man lite beroende faktiskt.) Packa är värst. Packa upp är rätt kul, särskilt när man flyttar till lite större. Förstår precis hur du har det. Nämligen jobbigt. Och om man inte får sova om nätterna blir man inte riktigt människa på dagarna. Men, håll ut. Det blir bättre!

tantaugusta sa...

Klaga på du bara, det är bra att få det ur sig.

Sömnbrist, flytt - det är klart att det är apjobbigt.

Sköt om dig så gott det går!

Maria sa...

Ni är så fina! Tack för stöd <3