torsdag 26 september 2013

Men ta nappen då, ungjävel!

Frank skulle vara ungen som vi lyckades med efter att ha misslyckats med att få både Julius och Charles att ta napp.

Men det går inte. DET GÅR INTE!

Vad gör vi för fel? Varför vill inte våra barn ha napp? Jag sliter mitt (snart amningstunna) hår i ren förvivlan här. 

Han liksom bara tuggar på den. För att två sekunder senare spotta ut den. Snälla säg att ni känner igen det här? Att era barn som av ett mirakel bara tog nappen sen? Eller finns det någon specialnapp någonstans för problemungar? Jag betalar vad som helst, om jag så ska beställa nappjäveln från Tyskland eller USA eller var nu nappmarknaden är störst.

Jag vill inte inte inte ha ett till barn som suger på tummen, jag vill verkligen inte det. För Franks skull. Och jag vill verkligen inte heller vara hans napp heller, som jag är nu. Jag vill bara att han ska vara som alla andra ungar och suga på nappen ibland.

Är det verkligen för mycket begärt?

24 kommentarer:

Linda sa...

Känner igen mig, min dotter tog aldrig napp hon heller. :-(

Westrahult sa...

Napp med skalmar som håller fast bakom öronen...?
Annacarin Har inga barn...

Therese sa...

Jag hade en likadan - jag testade igenom hela Icas och babyproffsens sortiment tills jag hittade Pigeon napparna http://www.babyland.se/pigeon_sugnapp_stl_1 som fick stanna kvar i munnen. De är lite smalare än de vanligaste sorterna så det är kanske därför han gillade dem. Lycka till

Stambyte sa...

Tog oss tre månader av idogt prövande, sen tog han den. Miraklet som gjorde all skillnad!

Anonym sa...

Har (haft) tre nappbarn, så jag ska väl egentligen inte säga nåt, men alla tre har tyckt bäst om de "anatomiska" napparna som liksom har en undersida och en ovansida. Den formen funkade också bäst på napp till nappflaska till mellanungen som ansåg att nappflaska var en förolämpning mot hans person när han ville ha ett bröst.

/Linnéa

Anonym sa...

Låt pappan kämpa med nappen. Du luktar för mycket mjölk. Kämpa, kämpa. Det kan ta veckor innan det lossnar.
/ullis

Agneta sa...

Ingen av mina tre barn har använt napp. En av dem hittade sin tumme ... (fick till slut köpa Stopp & Väx och måla på)

Allt mellan Himmel och Potatisåker sa...

Nu låter jag som en besserwisser, men det är absolut inte min mening. Jag har bara ett barn, och han e 16, men när han var liten fick jag veta att om du "killar" lite på kinden samtidigt som du håller fast nappen i munnen, stimulerar du sugreflexen. Det funkade varje gång. Killa typ med samma tryck du använder när du kliar dig på näsan, lite bestämt, men inte hårt. Hoppas det funkar!!

Anna sa...

Vi brukade knacka lite på nappen för att bebisen skulle få igång sugreflexen.

Anonym sa...

Två barn, ingen ville ta napp trots enormt sugbehov. Dopp i päronpuré var den vinnande lösningen... för båda två. Lycka till!! Hälsningar Ikke

Anonym sa...

Ibland hjälper det att liksom *vicka* nappen uppåt i munnen på dem. Och det där med *knacka* på nappen brukade också funka på mina 3 ungar.

Johansson sa...

Måste ungen suga på napp, och vad gör det om ungen suger på tummen?

Karin sa...

Inga råd har jag, bara en alternativ erfarenhet: äldsta dottern spottade ut nappen, vägrade suga på tummen, men var mycket förnöjd och somnade snällt OM JAG SÖG PÅ HENNES TUMME. Eller som en kompis sa: It's not oral, it's digital!

Maria sa...

Haha, åh vad jag älskar er! Jag har beställt pigeon-nappar nu på Babyland, jag HOPPAS verkligen att de gör susen.

I övrigt har jag provat det där med att smeka på kinden, knacka på nappen osv (dock inte sugit på hans fingrar - HAHAHAHAHA! Galna unge), men det hjälper liksom inte. Han bara tuggar på nappen och liksom skickar ut den med tungan så fort jag tar bort handen.

Skönt att höra också om barn som tar nappen senare, att det inte är kört nu bara för att han snart är åtta veckor. Minst en månad till ska vi kämpa på alltså!

Och Johansson, båda de två äldre har tagit tummen. Problemet med det är 1. Det är så sjukt svårt att sluta med det och 2. tummen är inte anatomiskt utformad för att vara i munnen och skapar större problem för tänderna än vad en napp gör. Däremot finns den alltid med, behöver aldrig kokas och hittas alltid i mörkret på natten...

Anonym sa...

Ingen av mina barn tog napp. De sög på tummen eller underläppen (!) istället. Men bägge slutade helt av sig själva när de var under året. Så om ditt barn tar tummen, kör på det! Det behöver inte betyda att han suger tills han är tretton. Dessutom finns det fördelar med tummen framför nappen, den finns alltid där. Du behöver inte vakna 23 gånger per natt för att leta reda på nappen och stoppa in den. Sen kan du kanske få vakna 23 gånger av andra saker...Hälsar Anna

Anonym sa...

Eh nu såg jag precis att du hade skrivit om nackdelar med nappen, jaja. Anita

Anonym sa...

Jag satte lite bröstmjölk på nappen för att få första barnet att fatta grejen. Funkade!

Tantaugusta sa...

Första blev tvärförbannad för att det inte kom mjölk när hon sög på nappen och vägrade därefter kategoriskt. Andra sov jämt så där fanns inget behov. Tredje försökte jag faktiskt inte ens med. Önskar fortfarande att jag lyckats få första att ta nappen, inbillar mig att det hade kunnat bespara mig alla dessa timmar/dagar/veckor/månader med skrik...

Anonym sa...

Välj en napp som ser ut som dina bröstvårtor efter ammning ...

Kram BVC ssk

Anonym sa...

Ok, detta är min erfarenhet av napptillvänjning med tre bebisar: ni måste vara brutala och hålla emot så att hen inte kan spotta ut utan måste suga. I ca. tre-fyra veckor, sedan är det fixat. (Man kan inte låta barnen välja om dom vill börja med napp eller inte, där går liksom gränsen för hur mycket de små liven ska få styra och ställa.) Så håll emot och håll ut ett tag så kommer det att ordna sig. Och kom ihåg att ni vuxna inte ska tvätta nappen utan suga på den så motverkar det allergier också!!

LillaUlle sa...

Min yngsta (nr fyra) vägrade också napp och använde mina tuttar istället (utöver amningen). Blev helt chockad. Storasyskonen tog napp direkt, utan några som helst problem.
Men vi fortsatte envist med att stoppa in en napp i munnen på henne, och till slut fattade hon galoppen... Efter drygt fem månader... Brösten jublade (och muttrade lite över att det tagit så lång tid). Idag är hon 2,5 och har slutat med napp (gick förvånansvärt smärtfritt) och jag undrar varför vi envisades så. Tydligen glömmer man fort.

Etta sa...

Min lilla A, som är 10 månader, har aldrig fattat det där med napp. Hon suger på tummen, och när hon var yngre var jag hennes napp. Vi har försökt i omgångar, men hon har inte alls förstått vad den är till för. Hon tar inte flaska heller. Tills för kanske en månad sedan när hon hittade en napp i sin leksakslåda, och plötsligt kröp runt och sög på den och såg skitnöjd ut. Då tyckte jag att hon kanske var lite för gammal för att börja...

emster sa...

håll handen mot kinden samtidigt som tummen vilar lite lätt på nappen. gör detta när bebi är skittrött så han inte orkar busa bort den.

Malin Lövgren sa...

Vi kämpade med napp alldeles för länge (ska inte säga hur länge för då kommer du tro jag är galen). Jag önskar jag hade lagt den energin på något annat. Tex acceptera att hon faktiskt inte ville ha...