lördag 4 maj 2013

Om att skaffa barnvakt

Första barnet: Åh, kan vi verkligen lämna vår åttamånaders med mormor i en hel timme medan vi åker till Ica Maxi och handlar? Kommer han klara sig?

Andra barnet: Äsch, det är klart han kan vara ett par timmar hos farmor och farfar fast han bara är ett åtta månader. Han har ju sin storebror med sig som trygghet.

Tredje barnet: Ooh, de sätter upp Svansjön på operan i höst älskling, vi bara måste gå på den! Klart vi kan lämna bort bebisen några timmar trots att den bara är fyra månader och förmodligen helammar då, den får väl ta flaskan. Och den som är barnvakt får väl trösta den om den skriker. Så, bokat och klart!

3 kommentarer:

Samuel sa...

Jag hade en lärare på högstadiet som berättade att hon varit på Fantomen på operan när hon hade ett barn som helammade. Problemet var inte att barnet var hos någon barnvakt utan att hon kände under hela de två akterna att hon behövde amma vilket resulterade i att hon inte har något minne av föreställningen alls...

Sofie sa...

Äh ta med bebisen, operan är en sån tolerant miljö som sagt...

Colombialiv sa...

Hehehe! Jag känner mig iofs väldigt colombiansk när jag läser sånt, min första tanke är "men fyra månader, då är man ju redan tillbaka på jobbet, barnet har ju ändå barnvakt hela dagarna..."