lördag 16 juni 2012

Inte ens fikat uppväger ångesten

Jag har flera gånger fått frågan om jag inte tycker att det är jobbigt att jobba på förskola och dessutom ha små barn hemma. Som att man liksom skulle få en överdos av barnskrik eller så.

Men jag har verkligen inga som helst problem med det, tvärtom. Jag tror att jag är bättre på mitt jobb för att jag har egna barn hemma som ger mig en massa erfarenhet och jag tror att jag är en bättre mamma för att jag jobbar med en massa barn vilket också ger mig erfarenhet. Och så är jag väl kanske immun mot barnöverdoser.

Förutom när det gäller en sak. Barnkalas.

JAG HATAR BARNKALAS! JAG FÅR PANIK!

Om jag fick välja själv skulle jag aldrig någonsin gå på ett enda barnkalas. Inklusive mina egna barns. Det är så trångt och så mycket barn som är sockerhöga och kladdar på allt och som slåss om varenda leksak och skriker åt varandra och föräldrar som springer runt och försöker se till att barnen inte slår ihjäl varandra och som också skriker för det är det enda sättet att höras i ljudkakafonin som barnen skapat.

Jag tror att det eventuellt kan vara en helvetets nio kretsar.

(Och ta inte detta personligt S och T, ert kalas var ett jättebra kalas för barnen. Och säkert de andra vuxna. Det är som man brukar säga inte ni, det är jag.)

Barnkalas måste helt enkelt vara djävulens påhitt.

6 kommentarer:

Camilla sa...

Som gammal barnskötare och två småbarn hemmavid samtidigt håller jag tokmed gällande barnkalas. Men jag höll alls inte för att göra samma på bortaplan som på hemmaplan, så där delar jag din uppfattnig. Gott att du finns ändå :-)
Min stora son protesterade mot skrik-barn-kalas själv och valde ut två av sina bästa kompisar året därpå. Ungefär som ALfons :-) Me love!!!
Camilla :-)

Tristessa sa...

Haha, finns det nån förälder som tycker barnkalas med mer än typ 4 barn är...typ behagligt?!

Hanna sa...

Som förskollärare och småbarnsförälder anser jag mig vara immun mot barnskrik och tjat. Men ja, det finns en anledning till att jag förklarat för min dotter som snart fyller år att man på ett fyraårskalas bara kan vara fyra barn, alltså bara bjuda tre kompisar.

hejhejsara sa...

Det här inlägget kunde jag ha skrivit! ALLT stämmer in.

Anonym sa...

Självklart tar vi det här väldigt personligt. Att proppa in 19 barn med tillhörande vuxna på 72 kvadrat är liksom vår grej. Vi kommer alltid att se till att ha fyllt på vår lägenhet med 17 gästande barn när ni kommer och hälsar på för att du ska få träna på att bara vara på kalas:-)

Miks sa...

Jag har givit upp för länge sedan ;). Med 6 barn mellan 27år och 5år har jag rationaliserat bort barnkalasen vartefter åren gått. Hyra pool party på simhall, McD kalas eller Lekland beroende på vad födelsedagsbarnet önskar har definitivt lättat födelsedagskalasångesten in den här familjen. ;)