fredag 28 oktober 2011

Jag har närt en rojalist vid min barm

Som förälder behöver man ibland göra sina barn besvikna. Som när man nekar godis på vardagar, eller när man inte alltid lyckas infria sina löften till exempel.

Eller när man avslöjar att kungen inte bestämmer över nåt i vårt land förutom sig själv. Det blev överraskande nog ett väldigt traumatiskt ögonblick för Julius igår när han fick höra det. Jag försökte trösta genom att berätta det fina om demokrati och att vi har en statsminister istället som alla får vara med och rösta om lite då och då, men det hjälpte inte.

Inte det minsta faktiskt.

Men värst var nog när jag sa att kungen faktiskt är en vanlig gubbe som är gift med en vanlig tant som heter Silvia. "NEEEEEJ! Hon är faktiskt DROTTNING!" vrålade han upprört då.

Så nu förväntar jag mig en allvarlig reprimand från svenska rojalistföreningen nån gång under dagen idag. Uppenbarligen betedde jag mig helt oacceptabelt igår.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, kul reaktion!

Singelmamman sa...

Stackars liten. Men det går över. Min son hade i samma ålder en "Jäsus" period. Han uttalade det så.

Anonym sa...

Du har fel, J har rätt. Kungen har makt. Pengar snackar.

Anonym sa...

Min son fick en dag ett ryck när han var ca 3-4 år...han började grina i sin bilbarnstol och sa helt allvarligt...jag vill inte bli pensionär!...Va sa hans pappa och jag....jag vill inte bli pensionär...sen grät han i 5 min...nu är han 27 år...men vi retar honom ofta för det...ha,ha