söndag 7 september 2014

Jamen hur har det gått nu då? Va? Va? Va?

Ja, hur har det gått? Franken har gått på förskola i två och en halv vecka nu och det går så jävla bra! Alltså, jag hade aldrig väntat mig det här. Han gråter inte när vi lämnar, han är glad och snicksnackig när han är där och förflyttar sig blixtsnabbt över hela gården när de är ute (så där så att jag tror att pedagogerna eventuellt kommer gå ner något kilo eller två pga att de aldrig kan stå stilla längre), han äter bra och sover och blir inte ens ledsen när vi hämtar honom. Han är bara så himla glad och peppig hela tiden! Jag tycker till och med att han blivit gladare här hemma också, och han måste inte längre vara inom 30 centimeters avstånd från oss hela tiden utan vi kan lyxa till det med att ställa tekoppen på diskbänken eller till och med gå och kissa utan att han får panik.

Men när jag hämtat honom på eftermiddagarna är jag noga med att inte gå till parken eller göra någon annan aktivitet, utan bara vara hemma och göra hushållsarbete sådär som Maud förespråkar. Här till exempel viker vi tvätt. Ni ser ju hur roligt och utvecklande Frank tycker att det är!


Klart bättre än att gå till parken.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Hejja, hejja! Bra jobbat där!

Gillar särskilt det där med att du prioriterar tvätten framför parken. Frank behöver bara ställa om sig till detta nya Maud-livet. Som förstås kommer var bättre för honom i långa loppet! Det förstår ju alla. Det är precis samma sak som när vi tydligen ska lämna sommaren och inte längre får tänka på att dricka goda drinkar som kan tänkas innehålla både socker och kanske alkohol (huvva!) utan istället ska lära oss att småsörpla på gröna drinkar av grönkål och linfrö. Det är klart att det inte är så roligt alla gånger! Men det kommer vara nyttigt och bra! Har ni liksom hört någon som dött av att dricka linfröavkok? Nä, där ser du!

Håll i bara! Roa sig kan man ju göra sedan. I ett annat liv kanske.

Heja Maria! Meja Maud!

Marie sa...

Ha ha - alltså jag dör va kul du är! Skrattar liksom så att tårarna sprutar bara jag öppnar din sida!