lördag 12 januari 2013

Fast alltså,

ni får ju gärna berätta att det ofta blir så när era ungar kräks. Och att det är helt normalt osv osv.

Om ni vill.

7 kommentarer:

Linn sa...

Det kanske är en allergisk reaktion och inte magsjuka? Kasskadkräks och rodnad är ju två typiska symptom annars menar jag.

Blenda sa...

Åh, era stackare! HATAR kräksjuka! Vet inte riktigt om någon i vår familj blir rödflammig vid kräks, men å andra sidan är det mycket möjligt, för att kräkas är så förbannat traumatiskt och adrenalinpumpande att det förmodligen lätt försvinner i bruset så att säga. Själv svimmar jag dessutom så fort jag börjar kräkas, antar att det har ngt med blodtrycket att göra. Man får försöka ha så låg tyngdpunkt som möjligt, för att minimera skadorna... Sist det hände, såg jag ut som en dålig proffsboxare eller nåt efteråt - även om ens fejs träffar klinkersgolvet från låg höjd, så blir det fläskläppar och blåmärken kan jag berätta!

Hoppas att detta fort går över, och att ni andra slipper!

Anonym sa...

Hejsan!

Tack för din fantastiska blogg! När vår dotter kräktes ner sig blev hon helt rödflammig eftersom ju magsaft är väldigt starkt att få på huden. Detta berättade en mycket trevlig läkare på akuten för oss. Sen fick vi åka hem. Anledningen till att vi åkte till akuten var dock att hon trillat, fått väldigt mycket näsblod, som hon sedan svalt och sedan kräkts upp (för man kräks om man sväljer mycket blod, berättade samma läkare).Vad man lär sig. Ingen fara alltså. Kram Jenny

Mammahäxan sa...

Jo. Med åren låter man allt mer sällan bli att ringa sjukvårdsupplysningen eftersom de är rädda att bli anmälda ALLTID säger att man ska åka till sjukhus. Och de på sjukhuset nästan ALLTID säger att man lika gärna kunde stannat hemma..

Trollets mamma sa...

Håhå... Vad har ni för mysko sjukvårdsupplysningar? Här kör de med "äsch, det är säkert inget"- varianten, även om barnet har böldpest, tre brutna ben och galopperande blindtarm. :P

Men ja och jo, man kan bli rödflammig av vanliga virus - tydligen någon immunologisk reaktion. Ungen såg ut som jag doppat henne i Falu rödfärg i början av veckan. Fast hon kräktes inte, utan roade sig med vanlig influensa och näsblod massa gånger per natt.

Anonym sa...

Blenda: En läkare förklarade för mig att man lätt svimmar efter att ha kräkts för att man trycker ihop halspulsådern då och alltså får dåligt med blod till hjärnan.

Maria: låter som ni gjorde rätt val. Ibland får man inte vara så himla orolig av sig och välja att blunda lite lagom. Googla på symtom är ju hemskt tycker jag. Sonen hade olika stora pupiller en morgon och jag började googla, kunde vara hjärntumörer och hjärninflammation, hjärnskakning mm. Åkte förstås till ögonläkare som kom fram till att han nog fått nässpray i ögat, kan tydligen göra så med ögat. Var väldigt stor skillnad på ögonen och det ena reagerade inte alls på ljus.

Hoppas ni andra slipper magsjukan!
/åsa

Singelmamman sa...

Nä, men däremot åkte jag inte in en enda gång till sjukhuset när mina små hade krupphosta. Hellre sitta hemma på balkongen eller i ett ångande badrum.