söndag 2 september 2012

Fem år i en blinkning

Alldeles nyss var den här killen bebis. Han ville inte somna om kvällarna om inte Björn eller jag stod dubbelvikta över hans spjälsäng och sjöng "Hjulen på bussen" medan han snurrade på vårt hår och sög på tummen.
Och sen medan jag stod där inne vid spjälsängen och rätade på ryggen (för att den inte plötsligt skulle gå av) måste jag ha råkat blinka. För nu går han sista året på förskolan, himlar med ögonen när jag påminner om varma tröjor, spöar mig i tv-spel, tycker att all okänd mat är äcklig, hittar på avancerade egna låtsasvärldar och spelar från och med idag fotboll.

I AIK. För att det var den enda klubb det där lilla envisa femårshjärtat kunde tänka sig att spela i.

Och eftermiddags sprang han in på Råsunda före en allsvensk match tillsammans ungefär 150 andra nervösa och spralliga femåringar inför 14 500 åskådare.

Själv grät jag en skvätt då för att man lätt gör det när barn är så där ofattbart söta.

Jag undrar vad som kommer hända nästa gång jag blinkar?

7 kommentarer:

Mammahäxan sa...

En blinkning, skolstart.
Nästa blink, han går ut nian.
Nästa, han tar studenten.
Nästa, han gifter sig.
Nästa, du blir farmor.

Håhåjaja.

Annika sa...

Vansinnit söt...

Singelmamman sa...

Jag säger som Mammahäxan. Jag har precis råkat blinka igen och jag har nu en just fyllda 18-år och en som just fyllt 16-år. Nu vågar jag för fan inte blinka på ett tag!

Grattis till en väldigt söt en!

LillaUlle sa...

Om några blinkningar gissar jag på "öh, moped"
Själv har jag hunnit blinka tre gånger och har en "meh, mamma! *suck*" och "Bryr mig..." (alltså tonårig dotter som även oroar sig över att inte ha rätt kläder och inte passar in, trots att jag gör mitt bästa för att få henne att förstå att hon är bäst som hon är). Sen har jag ju en ett-åring (och har ångest över att jag antagligen måste blinka snart) och två däremellan. Ögonen börjar bli torra nu...

erika sa...

tycker det är läskigt hur fort de växer upp!

lavitadeluxe sa...

Nej...det är skönt att blinka...och att barnen blir stora/vuxna...det enda som är skit är att blink...Du är helt plötsligt 50 bast och GAMMAL...typ vafan hände!

emster sa...

Sluta blinka!