söndag 1 juli 2012

Plötslig stress

Det här med bröllopet hörni, tiden bara RUSAR iväg. Det är ju snart dags! Och trots att Björn och jag var överens från början om hur vi skulle ha det har vi ändå tvingats förhandla om saker och ting. Vi skulle ju ha ett budgetbröllop, det är vi fortfarande överens om, men det är desto svårare att bestämma vad som ska rymmas inom ramarna för den budgeten. Fotograf till exempel, hade jag jättegärna velat ha. Men Björn insisterar på att gästerna inte ska behöva gå två mil från Örebro till kyrkan, utan vill abonnera en buss istället, så där har jag tvingats ge med mig. Ring däremot tänker jag inte kompromissa bort, så det återstår. Förresten, kommer jag hinna beställa en ring med gravering som är klar till den 18 augusti? HERREGUD JAG KOMMER INTE HINNA MED ALLTING I TID! Det är så va?

Är det ok med en ring från en tuggummiautomat?

Kanske lika bra att vi inte har fotograf.

18 kommentarer:

labolina sa...

Försök med Kaplan. Recycling är ju helt rätt i tiden och dessutom får man mer peng för pengarna när de är begagnade. Iof borde du nog absolut kolla ut något nu om det ska vara gravering i. Jag misstänker att de där som graverar också gärna har semester på sommaren och det dessutom är det högsäsong för dem så här års.

Ting sa...

Gravera ringen efter bröllopet?

Malin sa...

Jag var lite sent ute och hann inte få ringen i min egen storlek ens, fick låna en likadan fast lite för stor av affären och det gick bra, vi är gifta än efter 15 år :)

Jag skippade fotografen men rekommenderar det inte. Du har inte bjudit ngn duktig amatör med bra kamera? Det räcker långt.

Singelmamman sa...

En kompis köpte engångskameror och gav till bröllopsgästerna. Kanske du kan be någon/några att fota, nästan alla har ju smartphone med bra kameror.
Ring kan du fixa efteråt.

Annica sa...

Hade inte heller en fotograf på vårt bröllop, utan en vän skulle göra det. Tyvärr missade hon mycket, har nästan inga bilder från middagen eller nåt bra foto att använda som tackkort... Ni vill ha bra bilder att titta på, så ta den extra kostnaden...

Klankis sa...

Jag hade valt ring & fotograf & låtit gästerna ombesörja transport själva. Säg inte det till mina kompisar, tack.

Anonym sa...

Du är ju för kulig att läsa. Ser alltid fram emot nya upptåg av dig. Klart du hinner få din ring graverad. Lycka till Kram Ami

Anonym sa...

Ring tar typ 2 veckor att få från de flesta ställen.
Vi ska abonnera buss som gästerna får betala själva.
/Mimmi

Järnflickan sa...

Sök med ljus och lykta över bröllopsfotograf via bröllopstorgets forum.

Jag hittade vår fotograf där och hon fotade helt gratis. Jag har flera bilder jag är nöjd med.

Där finns det mycket pengar att spara.

LisaN sa...

dumt att spara in på fotograf, eftersom fotografierna kommer vara dom minnen ni har kvar efteråt tillsammans med ringarna.

Lägg heller inte bördan på en vän/gäst att fotografera då många viktiga bitar kanske missas, och den som fotar hinner aldrig njuta av bröllopet som "gäst" och hamnar på så vis i kläm där.

Helt klart värt pengarna att anlita en riktig fotograf!

Anonym sa...

Min bror friade till min svägerska när de var i Vegas och hade planerat (bokat) bröllopet till dagen efter. (en kompis hade fått förfalska påskriften för att få pappren som behövs så det skulle vara en överraskning.)

Han hade i alla fall inte köpt några ringar eftersom det är billigare i USA, men de hann ju inte jaga ring på en eftermiddag, räckte med kläder. I alla fall så är min bror snickare och har grova fingrar så de hittade ingen leksaksring eller plastring som han fick på sig, istället blev det ett örhänge som de hade sönder som han vigdes med.

Spelar ju inte jättestor roll om inte ringen är klar när ni vigs? Går att fixa senare. Men jag tror du hinner utan problem.
/åsa

Kattis sa...

Iiiiiiih, snart bröllop!!
Håller med, bra bröllopsbilder är så mycket värda.
Kolla med Ullis:
http://www.fotografulricaherlitz.se/Fotograf_Ulrica_Herlitz/Valkommen.html

Att hyra buss och låta gästerna betala typ 50 kr person för resan tycker jag kan vara en vettig kompromiss.
De uppskattar hjälpen med skjuts och ni får bidrag till hyran.

Tror du hinner få ringarna om du beställer i veckan.

Lycka till!

Pierre-Emil sa...

Buss är sjukt viktigt, och foton likaså. Ring är en moneysink av rang och där finns massor att spara.

Bussar hem gör festen så mycket bättre. Folk slappnar av att veta att de kommer hem och inte kommer att fastna i skogen. Om du tar betalt av gästerna så gör det via kuvertavgift. För det är lagom kul att inse att man måste ha kontanter kl 4 på natten i skogen utanför Örebro. Personligen tycker jag att detsamma gäller baren. har du inte råd med öppen bar ta en kuvertavgift så folk slipper köa, ha kassahantering, komma ihåg att ha kontanter med sig och växla med varandra hela natten för att alla bara har hundralappar och en öl kostar 20kr.

Foton är minnen. En sak du kan göra är att sprida ut ansvaret på flera kompisar. En ansvarar för vigsel och snygga bilder utanför kyrkan, en för middagen och en för lite festbilder t ex. Var petig med att fota så många personer som möjligt. Bilder på er kommer alla gästerna ta så ni kan ha flera hundra bilder på er själva utanför kyrkan utan problem. Men det är kul att veta vilke mer som var där.

Ringen.... Det går att hitta fina ringar som inte kostar alltför mycket. Det går framförallt att byta ut ringarna några år senare när man har lite mer pengar.

Anonym sa...

Det är synd att jag inte bor närmare för jag hade gladeligen fotograferat gratis, klassar mig själv som kompetent amatör ;-)

En annan sida där du kan lägga upp en förfrågan är på foto.ifokus.se. Är även många fotografer som söker bröllop att fotografera för att kunna bygga på sin portfolio. Ofta vill de bara ha betalt för själva resan också :)

lavitadeluxe sa...

Vilka smarta läsare du har,jag har inget att tillägga:)..allt smart är sagt...älskar din blogg:))

Anonym sa...

Hyr in fotograf! Vi bad min mamma fota eftersom hon har gått fotokurs i två år. Så nu har vi en massa foton på oss utan att fötterna är med, övre delen av huvudet är borta vi har konstiga skuggor i ansiktet. Gästerna fick vara med på tre foton.
Hälsningar,
Anna

Myggan sa...

Jag har hört mig för med lite vänner som bor i stan. Det finns en kille som heter Håkan Ragnarsson som har fotat en hel del bröllop. fattade det som att han är hobbyfotograf. Finns på facebook. Hittar du inte honom där så maila mig, om du är intresserad.
Man vill inte behöva välja bort något när man gifter sig.
Lycka till :)

Damen sa...

Min man och jag hade också ett budgetbröllop. Vi struntade i ring. Nu har vi bara varsina likadana förlovningsringar. Det känns rättvist och bra. Lycka till!