torsdag 19 april 2012

Thanks for nothing

Jag älskar svensk sjukvård. Eller ja, jag älskar vad det kostar. För allt dyrare än 200 kr hade fått mig att bli lite sur över en läkare som ba "det där som du beskriver låter jättekonstigt. Det har jag ingen aning om vad det kan vara. Hejdå!"

Men nu kostade det ju som sagt bara 200 kr. Så då är det ju bara som det ska vara.

Nu äter vi lite lösgodis som lunch och glömmer det här tycker jag.

8 kommentarer:

Otaliga projekt sa...

Lösgodis ÄR faktiskt lösningen på/till allt!

Jojjo sa...

Haha det är ju underbart! Jag hade en läkare som sa "ät bananer" när jag hade problem med magen. Jag ifrågasatte om jag skulle leva på enbart bananer, då lös han upp och sa "Avocado! Det funkar också!" Eeeh, tack för hjälpen?

Helene sa...

Hahahaha! Härligt med doktorer, oftast kan man ställa diagnosen själv det är bara ett recept man behöver, och även det kan de oja sig över! Bra med lösgodis, det lenar och lugnar alla slags sjukdomar...

Löpmaskan sa...

Vad roligt! En blogg med både ett helt oemotståndligt namn och klockrena inlägg. Välkommen som nykomling i min blogglista som annars mest innehåller stick- och löparbloggar!

Moa sa...

Hej,

Jag måste bara säga att det är så sjukt roligt att läsa din blogg, jag skratta, nästan hysteriskt.. Sjukt kul, I tell you.

Ha en fin helg!
Moa

Malin J sa...

Ja läkare är ett släkte för sig. Mamma var iväg med mormor till läkaren idag. De sitter i väntrummet (mormor i rullstol), en läkare kommer in och ropar upp "Ella Svensson" en tant reser sig upp och börjar gå emot honom. Då suger han tag i mormors rullstol och börjar rulla iväg med henne. Mamma stoppar honom och säger att du har fel person, min mamma är inte Ella.
Han bara stirrar på mamma och går vidare med mormor. Mamma tar tag i rullstolen med båda händerna och ryter ifrån att nu lyssnar du,vad håller du på med,detta är inte Ella,det DÄR är Ella (pekar med hela handen mot den högst förvirrade Ella).
Herr läkare försöker fortfarande köra iväg med mormor. Till slut släpper han rullstolen mitt i gången och går iväg. Inte ett ord säger han. Inte en ursäkt, ingen förklaring, stackars Ella står lämnad mitt i gången hon med.

Till och med sköterskorna tyckte han var underlig. (Namnet Ella Svensson är givetvis påhittat, vill ju inte lämna ut den stackars damen.Hade jag vetat läkarens namn däremot så hade jag skrivit det ;D )
Och du, se till att få ett andra utlåtande. Vet läkaren inte vad som är fel så ska han/hon remittera vidare inte bara rycka på axlarna.

Jesse-Paloma sa...

Verkar som att det kostar olika i olika län ? Vi betalar 150!

Hur som, precis som ovan så håller jag med henne, gå vidare till en annan läkare denna ska inte bara rycka på axlarna bara för att han inte kan göra en bedömning på vad som är fel. Som undersköterska undrar man om det togs några prover alls eller om han bara öppnade k*ften uatn att göra något som så många andra! Kram på dig! /Jessepaloma

Grabben i bloggen bredvid sa...

Klockrent!

Min förtroende för läkare har nog minskat i samma takt som åldersskillnaden mellan mig och läkaren. Nu är det t.o.m stor risk att de är yngre, och då är det väl lika bra att stanna hemma...

Nu har jag ett nytt bokmärke i bloggvärlden :)