måndag 4 april 2011

Alla vill väl vara kompis med mig?

Ibland rensar jag bland mina vänner på Facebook. Den där tjejen som gick i parallellklassen på mellanstadiet känns det kanske inte så jätteviktigt att ha koll på längre. Eller killen som man åkte samma buss som till sommarjobbet den där sommaren då man jobbade några veckor efter skolavslutningen i nian.

Och klick klick så tar man bort dem, det är ju inte svårare än så. Men det konstiga är att det är nästan alltid nån av de rensade som lägger till en igen. Varför det? Jag begriper inte, förstår de inte att jag tog bort dem med flit? Tror de kanske att det var en olyckshändelse, att min blinda katt gick över tangentbordet just som jag höll på att titta igenom min vännerlista och vips-  så råkade just den här personen försvinna. Utan att jag märkte det.

Mycket märkligt. Vad som är ännu mer märkligt är att en gammal vän som tog bort sitt konto från Facebook för flera år sedan, plötsligt finns där igen. Fast utan att jag finns med på vännerlistan. Det måste ju helt klart vara ett misstag, att han bara råkade ta bort mig från listan när han raderade kontot. Eller att hans katt kanske råkade radera mig när när den försökte sova på tangentbordet. Vad vet jag liksom?

Bäst jag lägger till honom igen.

4 kommentarer:

Chrissan sa...

Eller så kan du lägga till mig.;)

inte skyldig sa...

Det där har hänt mig också! Det första alltså, att man ba eh nej nu får det vara nog. Och några veckor senare får man en friend request och blir alldeles till sig och sen. Sen inser man att det är den där personen igen. Besvikelsen!

Min tes är att personen ifråga inte visste att vi alls var vänner från början. Man glömmer ju bort vissa ibland.

Däremot. Nu ska jag hålla ett öga på min vänlista så att jag inte plötsligt är en person kort snart. Nu när du rensar och har dig menar jag. Hm. Å andra sidan är jag himla gullig så jag tror nog att jag får vara kvar.

PGW sa...

Åh, det där är så marigt! Jag vågar inte ta bort någon helt enkelt. Har börjat göra ordentliga grupper istället så att vissa aldrig någonsin ser vad jag skriver ändå, någon slags avvänjningsperiod liksom. Det är så knepigt, jag har en del jobbkontakter där som ville bli kompisar med mig och det kan man ju inte säga nej till, men jag vill kanske inte berätta om min vardag så mycket för mina leverantörer, eller veta något om dem heller. Suck. LinkedIn kanske?

Anonym sa...

Hej frågespalten.
Jag raderade ALLA vänner för några månader sen och inaktiverade mitt konto. Efter nån månad började jag facebooka igen och la bara till de jag verkligen känner. Men nu är det weird förstår du, för jag känner mig skitdum mot vissa som förut fanns på min lista. Borde jag fråga dem? De ser ju att jag finns här. Och nu för tiden är det inte bara de jag känner jättebra som finns i min lista... Hur ska jag göra`
Obs, det är inte tjejen som har bloggen som skriver brevet.
/en osäker