lördag 4 januari 2014

Nyårslöften

På tolvslaget stod det helt stilla i mitt huvud när de andra pratade om nyårslöften, trots att jag redan funderat ut en massa bra sådana. Som tur var kom de smygandes tillbaka sen, ett och ett. Här är de i alla fall utan inbördes ordning:

1. Handla grejer på Blocket/Tradera/Loppis istället för att köpa nytt i större utsträckning. Borde inte vara så svårt eftersom vi handlade typ två grejer på det viset under hela 2013. Easy peasy alltså!

2. Bli smal igen. Jag veeeet, man ska vara så himla glad över hur faaaaantastisk kroppen är som kan vara gravid och föda barn och varje valk på magen är bara ytterligare ett kärleksbevis på hur mycket man älskar sin lilla bebis och allt det där, men alltså ärligt? Jag älskar faktiskt inte min unge mindre bara för att jag vill bli smal igen. Jag tycker att jag är snyggare när jag är smal och jag vill vara snygg. Så det så.

3. Äta mindre kött. Jag vill inte bli vegetarian, för jag gillar kött. Eller nej förresten, jag älskar kött! Men vi kan inte hålla på att stoppa i oss så mycket kött som vi gör, vår värld tål liksom inte det. Så jag ska sluta äta kött till vardags och bara äta det när det är något speciellt. Och då ska det naturligtvis helst vara ekologiskt.


Hejdå!

8 kommentarer:

Annika sa...

Vilka alldeles strålande löften, heja och lycka till!

Camabo sa...

Alltså... jag vet ju att du är en vanlig människa. Jag vet det eftersom du skriver om ungefär samma saker som jag skriver och vi till och med har samma yrke. Och eftersom jag är en vanlig människa så måste ju du också vara det. Lite så tänker jag.

Men när jag såg att du varit inne och kommenterat min lilla obetydliga, blygsamma (läs jävligt roliga och storslagna) blogg blev jag lite snurrig. Det var typ som att det ringer på dörren kl 21.30 på kvällen och när man öppnar så står det nån slags kändis där. Den första tanken blir ju "Shit, hur ser det ut här? Ligger de där smutsiga trosorna fortfarande kvar i barnvagnen som står i hallen? Har jag sminkat mig eller sitter mascaran halvvägs ned på kinden?"

Det var först efter en stund som jag fattade vad du egentligen skrivit. Och jag lovar att vänta med att skriva boken tills han tagit napp. Ska vi säga så?

Hejpåre!

Johanna sa...

Jag har exakt samma löfte angående kött. Känns som att man får lägga av att slentrian-äta kött hela tiden, då och då räcker gott! Och nu är det helt kul att komma på massa nya roliga rätter att laga. yey!

Anonym sa...

Jättebra löften, god fortsättning!
/Elin

Colombialiv sa...

Mycket bra löften!

Maria sa...

Annika: Tack!

Camabo: Gulle!

Johanna: Exakt! Och tipsa gärna om nya goda recept!

Elin: Tack och tack det samma!

Colombialiv: Tack! Jag hoppas jag kommer kunna hålla dem också ;-)

lavitadeluxe sa...

Tänker exakt samma om köttätandet...det är äckligt så mycket kött man äter. Nej....lite då och då räcker.

Maria sa...

lavitadeluxe: Verkligen! Kött är liksom ingen basvara, eller borde åtminstone inte vara det.