söndag 2 oktober 2011

Frukosttips?

Jag är en vanemänniska, alltså verkligen en vanemänniska. Så jag har ätit samma frukost nu i kanske två års tid. Varje varje dag.

Och innan dess var det något annat som jag åt - förmodligen under lika lång tid.

Men nu är jag lite trött på det här faktiskt, och jag vill äta något annat. Något som inte är smörgåsar,  flingor eller gröt och som går snabbt att göra. Finns det? Är det nån av er som kan tipsa om nåt sånt?

18 kommentarer:

Om 4barnslivet sa...

Jag har just upptäckt kaffe med skummad latte mjölk, hur gott det är på morgonen. Jag sörplar det med sked.
Fast inte räknas det som frukost inte.

Saralito sa...

Äggröra! Det går snabbt som attan och man bli mätt av det. Och vill man lyxa till det kan man typ ha lite lax eller något vid sidan om. Eller steka bacon.

anna sa...

Jag har börjat äta turkisk yoghurt med frukt och/eller nötter till frukost. Min mage mår bra av det och man blir
mätt så mkt längre. På helgerna lyxar jag med smoothie,
goda mackor och kokt ägg , juice och kaffe. Frukost är det bästa som finns! Håller med personen ovan också om att äggröra är bra.

Hanna sa...

Att dricka ett glas yoghurt går jättesnabbt.

S. sa...

Har du mixer så häll ner två råa ägg (helst utan skal), dra igång mixern och häll ner en tesked snabbkaffe, en tesked kakaopulver och så 2-3 dl kokhett vatten. Tillsätt någon matsked smör eller någon tesked kokosolja. Vill du kan du ha i lite grädde eller mjölk också.

Ja, jag vet att det låter fruktansvärt äckligt, men det är jättegott, går snabbt att göra (man beöver ju inte stå och hålla i vattenkokaren medan den kokar upp vattnet) och man står sig på detta till lunch.

Chrissan sa...

Smoothies. Ägg i alla former.

Anonym sa...

Grekisk yoghurt är super gott, det är inte lika syrligt som turkisk. Ät med kokosflingor, nötter, frö, bär eller vad du gillar!
Äggröra som folk redan tipsat om är oxå smidigt och gott. Den kan ju varijeras med örter, grönsaker, ost, skinka.

Keso är väl oxå ganska gott....

It could be worse... sa...

Omelett! Ägg + lite vatten, vispa ihop, ner i varm panna med smör, veva runt lite i omelettsmeten så att den inte blir platt som en pannkaka utan lite fluffig. Lägg på valfri fyllning, stek tills den stannat, vik ihop,"häll" över den på tallrik. Går på tre minuter.

Fyllningar, förslag:
1. Ha lite dijonsenap i äggsmeten, fyll omeletten med lite ost och skinka
2. Fyll med några klickar creme fraiche och smulad fetaost, kanske spenat om du har
3. Salami,parmesan
4. stekt svamp och lök (eller svampstuvning, men då är det jobbigare)
5. tunna skivor tomat, basilika, mozzarella
6. Naturell!

Nom nom nom.

Annika sa...

Den där kaffe-ägg-fett-blandningen lät så vidrig att jag nästan måste testa för att se om det är så illa som det låter - eller värre...

Anonym sa...

Chokladkakor? Annacarin

Freedomtravel sa...

Ägg är ju aldrig fel! Sjukast godaste pålägget är lax (typ kokt, stekt eller ugnsstekt) som man blandar med lite lätt creme fraiche och hackad purjolök. Urgott, fast då krävs ju en macka under förstås...

Sara S sa...

Knäckebröd eller vilket bröd som helst egentligen, med lite smör, en halv avokado, keso och en bit rökt skinka eller kalkon.
Gillar du fetaost och har det hemma kan du variera keso med det.
skitgott.
Smakerna gifter sig verkligen, modernt uttryckt. :)

Mrs Edgreene sa...

Min nya favorit är valfri frukt (helst äpple) i småbitar som blandas med kanel, massor med keso och en klick Kesella vanilj.. Känns som efterrätt, men o så mycket nyttigare!

Maria sa...

Tack för tips! Jag har nu köpt nötter, yoghurt, frukt och keso. Äggrecepten däremot, det kändes lite väl mastigt och matigt som frukost för min del. Mer lunch eller lätt middag kanske?

Den där kaffegrejen lät jätteläskig. Jättejätteläskig.

Anonym sa...

en dubbel espresso och en snus, hur snabbt som helst. fru M

Nipe sa...

En lättare omelett blir det om du häller lite några droppar citron i smeten och lite kokos. Ät sen med frusna bär.

Anonym sa...

Jag äter havregrynsgröt med mosad banan. Inte så fancy, men gott och enkelt.

Maria sa...

Nipe: Mmmmm, när du skriver "smeten" tänker jag på sockerkakssmet istället. Med citron, kokos och frusna bär.