söndag 13 november 2016

Saker som inte är lika

Varje gång jag jag till frisören tänker jag mig en sån här frisyr:



Och  v a r j e  gång jag jag därifrån så här istället:



VARFÖR BLIR DET SÅ?! *gråter*

söndag 6 november 2016

Ljudböcker baby!

Ja och med "i morgon" menade jag ju naturligtvis om typ fyra månader. Men det fattade ni väl?

Hursomhelst, jag trodde länge att jag inte kunde lyssna på ljudböcker. Jag hann oftast inte ens höra klart hela första meningen innan jag började sväva iväg i tankarna "måndag sa hon, hmm, undrar vad jag gör på måndag? Var det då Björn skulle komma hem sent? Nej, det var nästa vecka. Men vad ska vi äta på måndag då? Jag är så himla sugen på nåt med ost. Mmm, jag älskar verkligen ost! Vi borde äta mer ost faktiskt. Undrar om det är svårt att göra egen ost?" och plötsligt har huvudpersonen i boken gift sig, flyttat till Peru och startat en skönhetsskola för getter och jag har inte hängt med alls för jag har bara tänkt på ost. Typ.
Men sen kom jag på att om jag gör någonting samtidigt, typ diskar eller promenerar eller kör bil så kan jag lyssna! Det är lite svårare att komma in i en ljudbok än en vanlig bok, men när man väl har kommit över det där första jobbiga brukar jag längta efter få tillfälle till att lyssna vidare. Om det är en bra uppläsare det vill säga.

Och bra uppläsare växer ju tyvärr inte på träd har jag märkt. Av någon anledning har jag oftast svårare för svenska uppläsare än brittiska/amerikanska så jag brukar välja att lyssna på böcker på engelska.

Lyssnar ni på ljudböcker? Vilka är era favoriter? TIPSA MIG!