torsdag 30 juni 2016

29 juni

Innan vi fick barn trodde jag att föräldraskapet skulle handla mycket om snor och kiss och bajs (i alla fall under småbarnsåren. Förhoppningsvis inte så mycket så mycket sen).

Jag hade emellertid inte räknat med att den dagen skulle komma då jag skulle studera mitt barns anus med hjälp av ficklampa på väldigt nära håll i jakten på små vita maskar.

Men jag vet inte, det kanske bara var jag som inte riktigt hade realistiska förväntningar på vad det innebär att vara förälder?

Hursomhelst hittades inga maskar. Bara kalsongludd. Än så länge.

måndag 27 juni 2016

27 juni

Vi var och såg Djungelboken på bio ikväll. Och förutom att den var bra kunde jag inte låta bli att notera att Mowgli - som växt upp i djungeln utan att nånsin träffat på vare sig människor eller civilisation - hade samma frisyr som Frank.

Ganska tragiskt ändå. För Franks del alltså.

Han kan ju ändå inte skylla på att han uppfostrats av vargar.

söndag 26 juni 2016

26 juni

Typiska (bra) sommardofter:

• Doften av vatten med hög järnhalt och tandkräm i köket efter att nån borstat sina tänder där.

• Handdukar som torkat utomhus på tvättstreck.

• Nyklippt gräs

• Solkräm

• Båtbensin och hav


25 juni

Det kommer bli en himla spännande semester i år. Frank är nämligen blöjfri sen ett par månader tillbaka, och är också helt torr. Förutom när det gäller bajs. Bajs bajs bajs. Han vägrar blöja, potta och toalett utan bajsar helst i kalsong. Den lille lyxliraren! Så fem veckor utan rinnande varmvatten och tvättmaskin låter ju som en dröm! En bajsdröm.

Jag har övergått från mutor (du får en kaka om du bajsar på toaletten/pottan) till rena hot (du FÅR inte bajsa i kalsongerna. Då tänker inte jag ta bort det), och vi får väl se vilket som är mest effektivt. Mutor och hot är för övrigt två stora byggstenarna i mitt föräldraskap. Man gillar ju effektivitet liksom!

Edit: han är inte rädd för att bajsa i toalett eller potta. Han bara VILL inte.


fredag 24 juni 2016

24 juni

Jag tror att detta kan vara en av de bästa midsomrarna nånsin. Inte för att vi gjort så mycket midsomrigt - vi har varken bundit kransar eller dansat kring stången eller ens ätit jordgubbar - men vi har liksom haft det bra.

Visserligen var det mulet först, men ändå ganska varmt.




Sen åkte vi och badade och jag lekte tydligen kanin efteråt?



Alltså handdukar på tork i trädgården? Finns det ens något bättre? Nej, eller hur.




Avslutningsvis skaffade vi oss tandställning och likadana tejpade glasögon, Frank och jag.



Det var fint. Slut på dagboksanteckningarna. Hoppas ni också har det bra!

torsdag 23 juni 2016

23 juni

Man ska inte vika ner sig i onödan tänkte min kropp och skaffade sig ytterligare en pollenallergi. Så nu är jag allergisk från januari till ända fram till september ungefär.

"Tack" då.