söndag 31 maj 2015

Om man får drömma

Alltså, jag älskar ju min familj och så och jag har naturligtvis inga planer på att byta. Men i nästa liv tror jag att jag skulle vilja ha en som firar mors dag.

Det verkar liksom vara en kul grej?


måndag 18 maj 2015

Tandkräm

OCH NU GJORDE JAG DET IGEN! Postade ett par tre inlägg och trodde att jag var igång på riktigt med bloggandet igen och författade flera nya inlägg i huvudet och så ba nej. Det räcker visst inte att bara skriva dem i huvudet för att de ska synas här? Who knew.

Jaja, nu till något viktigare - tandkräm. Alltså ärligt? Vi har typ fler olika tandkrämer hemma än vi är medlemmar i familjen. Är det så samhället ska se ut? Vi har en tandkräm för de som har fyllt ett år men inte tio och är minst tre år yngre än en åttaåring, en annan tandkräm är för de som nästan är tonåringar men ändå inte utan fortfarande kollar lite på Barnkanalen ibland. En tredje tandkräm vänder sig till såna som gillar Hello Kitty men inte får borsta tänderna själva ännu och som ABSOLUT INTE får gå ensamma till skolan ännu. Osv osv osv.

Snart måste vi bygga ut badrummet för att få plats med alla tandkrämer OCH VARFÖR ERBJUDER INTE BVC KURSER I TANDKRÄMSKUNSKAP?

Skandalöst.

lördag 16 maj 2015

Franken och landet

Frank älskar att vara på landet och jag älskar hur självklar och självständig han är när vi är här.

Ibland hör man hur han stånkar i hallen för att han håller på att sätta på sig sina stövlar och sen hör man ljudet av att han öppnar dörren och bara kliver ut. Ibland säger han hejdå först och vinkar, ibland går han bara ut.






Han rör sig obehindrat upp och ner för trappan och vill gärna vara där hans storebröder är.

Ofta sitter han i fönstret i trappen och spanar efter fåglar och katter. När han ser någon ropar han glatt "Kaj! Kaj!" och så vinkar han frenetiskt och försöker öppna fönstret.





Frihet. Det är fint det.
"Vi måste vårstäda hela huset nu efter vintern" sa jag och pekade uppfordrande mot närmsta fönsterbräda som var helt inklädd i spindelväv och döda flugor.

Sen erbjöd jag mig snabbt att städa hela huset själv i utbyte mot att slippa städa upp allt hönsfoder i ena uthuset som mössen spridit ut och dessutom bajsat i, samt städa gäststugan med bland annat döda flughavet på golvet på ovanvåningen.

Jag tror inte ens att Björn märka att det var en förhandling, än mindre tänka igenom alternativen.

Jag ÄLSKAR att förhandla bort äckliga saker.

Mvh hon som tar all disk i utbyte mot att slippa tömma dasset.

torsdag 14 maj 2015

Alltså HJÄLP! Det är så himla vackert ute nu att jag får andnöd och eftersom det finns en gräns (finns det en gräns?) för hur många bilder man kan lägga upp på instagram på en och samma dag så bombar jag bloggen istället:

















Jag skulle gladeligen offra både det ena och det andra för att det alltid skulle vara sommar! Sommar och lite höst. Maj till och med oktober (julen kan med lätthet klämmas in i slutet av oktober) är ju faktiskt de enda månaderna som är trevliga. Det vet ju alla.

tisdag 5 maj 2015

Universum vs Maria

Man skulle kunna säga lite att universum är emot oss just nu, något som faktiskt låter helt rimligt om man betänker att 1. hissen 2. digitalboxen 3. tvättmaskinen har gått sönder inom loppet av typ två veckor, vi måste köpa nya sommardäck till bilen och halva stan är uppgrävd så det tar en halvtimme att hitta parkeringsplats varje gång man använt bilen. Och så är jag allergisk och lägenheten har fortfarande inte lärt sig att städa sig själv och vi går och lägger oss alldeles för sent varje kväll.

(Så ok, just det sista kanske inte ENBART är universums fel).

Jag hanterar hursomhelst alla ovanstående problem genom att maniskt sträckkolla på Pretty Little Liars. Det känns som en fullt rimlig åtgärd.