torsdag 30 januari 2014

Särie

Menååh, varför har ni inte berättat för mig om Awkward? Den finns ju på Netflix och allt. Asbra!




I lööööv tonårsserier!

Perfekt också med 20 minutersavsnitt. Då kan man packa i 10 minuter och titta i tjugo. Eller jag menar tvärtom! Eller jag menar, klart jag inte sitter och tittar på tv när det finns så mycket att göra!

Nej men vad rörigt det blev nu. Bäst jag slutar. Hej hej!

onsdag 29 januari 2014

Det står flyttkartonger överallt. Jag menar verkligen ÖVERALLT.
Och det enda vi gör är att packa och slänga grejer på tippen. Alltså, hur mycket saker har vi egentligen? Hur fan kan vi slänga så jävla mycket men ändå ha så mycket kvar? Jag begriper inte.

Och i början var jag så noga när jag packade, skrev detaljerade beskrivningar på varje kartong om vad som låg där i, och varje kartong skulle bara innehålla saker från ett och samma rum, saker som hör ihop. Men nu orkar jag inte längre. Nu rafsar jag bara runt planlöst och slänger i vad som, bara för att fylla kartongjävlarna så snabbt som möjligt och plötsligt känns blöjor, kastruller och verktyg som en logisk kombination att lägga i samma kartong.

I don't do flytt very well.

lördag 25 januari 2014

Klockan fyra i natt vaknade jag av att Julius kom in i vårt sovrum gråtandes och alldeles nerspydd. Eftersom jag låg och ammade Frank bad jag honom istället gå ut till Björn (som sov på soffan pga VITLÖKSSTANKEN FRÅN HELL efter han varit ute och ätit cypriotisk mat med kompisar kvällen innan) och be honom om hjälp istället.

Men allt som händer är att jag hör ljust mummel (Julius) följt av mörkt mummel (Björn) följt av mer gråtljud och en dusch som sätts igång. Men inget mer mörkt mummel och inga lampor som tänds så jag får lov att smyga upp i alla fall (som tur är vaknade inte Frank). Väl uppe hittar jag Björn som fortfarande ligger och sover i soffan och Julius som ensam står gråtandes i duschen. När jag väl skakat liv i Björn visar det sig att han inte vaknat första gången utan mer eller mindre pratat i sömnen och sagt åt Julius att det fortfarande är natt och att han ska gå tillbaka in och försöka somna om.

I Julius säng är det spya ö-v-e-r-a-l-l-t. På madrassen, på täcket, på kudden, på gosedjuren, på - och det här är min personliga favorit - på väggen. Det som hamnat på väggen hade hunnit rinna hela vägen ner till Charles som sover i sängen under (de delar våningssäng).

ÅH GLAMOUREN I ATT VARA SMÅBARNSFÖRÄLDER!

Har jag nämnt att vi flyttar nästa lördag? *skaffar magsår OCH hjärnblödning på en och samma gång*

onsdag 22 januari 2014

Orka

Så här ser det ut i barnens rum:



De ba "nej, det är inte stökigt tralala vi tänker INTE städa!"


Så här ser det ut i köket:



Och ja ba "Nej, det är inte stökigt tralala jag tänker INTE städa!".

Så jag hoppas verkligen att Björn är lite mer ansvarskännande. För vem fan vill bo så där?

söndag 19 januari 2014

Stressen

Nu har jag försökt skriva ett inlägg i tio minuter och det går inte. Jag kan inte. Jag sover inte ordentligt om nätterna och om mindre än två veckor ska vi flytta och hela vår lägenhet är ett enda kaos just nu med flyttkartonger, kassar som ska till Myrorna och skräp blandat om vartannat och i fredags ringde jag till Björn och grät för att jag orkade inte mer, för att det tryckte över bröstet och det kändes tungt att andas.

Idag känns det bättre och jag skäms lite för att jag beklagar mig över sånt som egentligen bara är lyxproblem (Frank är frisk, han sover bara dåligt och vi ska flytta till en större lägenhet för att vi vill det), men ibland kan uppenbarligen även små saker kännas jävligt jobbiga.

Men men. Nu är det bara 152 dagar kvar till midsommarafton hörrni! Vid det laget borde väl vi ha kommit i ordning lite i nya lägenheten också.


torsdag 16 januari 2014

Jag känner mig inte naken och exposed utan läppstift utan tom, trött, apatisk och ledsen utan sömn (under längre perioder).

tisdag 14 januari 2014

Om natten och fisarna

I går fick Frank smaka några teskedar katrinplommonpuré och natten till idag har han och jag sovit i (i bästa fall) 45 minuters-cykler.

Det var ett jäkla fisande från hans sida i natt, men jag kan ju inte svära på att det var just katrinplommonpurén som höll honom vaken. Jag kan däremot svära på att han aldrig någonsin kommer att få äta det igen.

Ever.

14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie

...Så skulle jag ju lätt välja någon i en lättsam serie. Inte nån deckare eller läskig serie, utan nåt trivsamt som bara puttrar på liksom.

Som Zoey Hart i Hart of Dixie. Fatta, då får man vara läkare och snygg och bara glida runt i snygga kläder och sinnesjukt höga klackar i amerikanska södern och så får man ligga med Wade (i vissa säsonger iaf). Kan tänka mig det faktiskt. Åtminstone för en vecka eller två.

13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful

Så sjukt fult omslag. Ser ut som om jag hade gjort det på en bildlektion.

/Hon med 2:a i bild




söndag 12 januari 2014

Om det finns NÅT som kan få mig att överväga att betala för Aftonbladet plus så är det det här:





Jag blir lika nyfiken v a r j e   g å n g  jag ser den där rubriken.

Bloggkalendern

9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.

Att vara en sån jäkla tidsoptimist! Jag tror fortfarande att räcker med att gå ut i hallen och börja klä på sig ungefär tio minuter innan det är dags att gå, oavsett om ett, två eller tre barn ska med. Alltså ursäkta, men hur jävla dum får man vara egentligen? Och borde jag inte veta bättre efter tre barn och nästan sju år som förälder? Häromdagen skulle Frank och jag gå på ett mamma-bebispass på gymmet när jag plötsligt insåg att jag hade tänkt att vi skulle gå samma tid som vi var tvungna att vara där. Konsekvensen av det? Jag som ännu inte vågat springa pga vad jag tror är jävligt svajig bäckenbottenmuskulatur var plötsligt tvungen att springa med 8,7 kg Frank i bärselen. Att jag inte fick framfall måste ju bara ha varit rena rama turen. 


10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.

Förlåt, men jag orkar inte riktigt leta efter något snyggt här. Kan vi inte säga att vi redan flyttpackat våra böcker? Hyggligt.


11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet…

Tydligen (efter att ha läst andras svar på den här frågan) är tomaten ingen grönsak, men det låtsas jag inte om att jag har läst. För ärligt talat, finns det något godare än körsbärstomater? Det är ju nästan som snacks faktiskt. 

12. Hepp! Dagens tv-tips.

Om jag får välja själv, det vill säga inte titta tillsammans med Björn, så väljer jag (utan inbördes ordning) 1. Nashville 2. Hart of Dixie 3. Paradise Hotel 4. Life unexpected. 
Den sistnämnda finns på Netflix, PH går på TV3 och de andra två får man vara lite kreativ om man vill se.




lördag 11 januari 2014

Lördag, go fuck yourself

I natt skulle jag få SOVA. Mmmm, sova. I alla fall mellan midnatt och klockan fem. Men Frank och Björn spelade inte så bra ihop i natt och för Frank och grannarnas skull fick jag rycka in strax efter klockan tre.

När jag sen stapplade upp vid halv nio upptäckte jag att jag var så fruktansvärt hungrig. Som om jag inte ätit på flera dagar! Jag skakade och mådde illa och hetstryckte i mig en banan och sen hörde jag plötsligt "uuuäääähhhh" utifrån vardagsrummet följt av ett stort plask. Det var Julius som kräktes på vardagsrumsgolvet.

Sen torkade jag spya, upptäckte att soppåsen läckte gammalt stinkande fiskvatten, dukade frukost till Charles som satt i soffan och hojtade att han "måste äta frukost nu för jag är så huuuuungrig! NU NU NU NU NU NU NU, torkade lite fler spyor, svabbade äckligt gammalt stinkande fiskvatten, försökte koka gröt samtidigt och bad till högre makter att Frank inte skulle bajsa.

Och just idag leder jag VM i att tycka synd om sig själv. STORT.

Och jag är så omänskligt trött.

Zzzzzz.

onsdag 8 januari 2014

8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare…

Nej men alltså, ta och tagga ner lite med det här pistolviftandet nu va? Jag vet knappt hur en enda författare ser ut, så jag kan faktiskt inte svara på den här. Och jo, utseendet spelar roll om man ska hångla. FAKTISKT.

Det är ju inte mitt fel att författare inte syns lika mycket som rockstjärnor eller skådespelare.

6. Hepp! Dagens boktips.


Hepp!

Nu kanske vän av ordning märkte att jag hoppade över del sex i bloggkalendern, men det var bara för att jag glömde bort. Jag försökte inte smita.

Nej, jag väljer istället att tipsa om den här:




Så himla himla gråtsnorigt bra.

7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.

Den här bilden tog jag just nu faktiskt. Helst bloggar jag från dator, men jag är inte kinkig. Oftast är det från mobilen.

Jag befinner mig för övrigt oroväckande många timmar per vecka i just det där soffhörnet. Ibland bloggar jag, ibland läser jag och oftast sover jag.



Då ser jag mest ut så här. Död liksom. Ibland ligger det också barn utspridda i resten av soffan, som på bilden här, men ofta är jag ensam faktiskt i mitt lilla hörn. Hursomhelst är det ett bra hörn. Jag gillar det.


tisdag 7 januari 2014

Blörg

För tillfället leker vi leken "sov så lite du bara kan om natten" här hemma och jag är verkligen jättejätteduktig på den leken. Tyvärr.

Min hjärna tänker därför mest tankar som zjfigirgaruvptrv och gtwqkåäbhfsyu just nu och bloggkalendern får nog vänta tills i morgon tror jag.

söndag 5 januari 2014

MEN DET ÄR I ALLA FALL INGET JÄVLA KÖTT I DEN, OK?!

Jorå, punkt två bland mina nyårslöften går jättebra. Tackar som frågar.






5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet…

Alltså först och främst måste vi reda ut vad det här med "snacks" egentligen är. För jag har hört folk säga att det kan vara vad som helst, som godis till exempel, men det är ju helt fel naturligtvis.

(För om det vore rätt skulle vi ju inte ens behöva ha den här diskussionen, för då skulle ju alla veta att det är godis som är det bästa. Det vet ju alla.)

Nej, snacks är salta grejer. Som chips, ostbågar, salta pinnar, nötter osv osv. Och salta pinnar är ju såklart sämst, det vet ju också alla. Men sen blir det lite svårare. För hur ska man kunna välja mellan jordnötsringar, pistagenötter eller ostbågar? Eller såna här riktigt goda chips som Kettle. Mmmmmm... Jag säger helt enkelt att varför välja? Köp allt istället om du ska ha en riktig snackskväll. Du kommer inte ångra dig.


lördag 4 januari 2014

Nyårslöften

På tolvslaget stod det helt stilla i mitt huvud när de andra pratade om nyårslöften, trots att jag redan funderat ut en massa bra sådana. Som tur var kom de smygandes tillbaka sen, ett och ett. Här är de i alla fall utan inbördes ordning:

1. Handla grejer på Blocket/Tradera/Loppis istället för att köpa nytt i större utsträckning. Borde inte vara så svårt eftersom vi handlade typ två grejer på det viset under hela 2013. Easy peasy alltså!

2. Bli smal igen. Jag veeeet, man ska vara så himla glad över hur faaaaantastisk kroppen är som kan vara gravid och föda barn och varje valk på magen är bara ytterligare ett kärleksbevis på hur mycket man älskar sin lilla bebis och allt det där, men alltså ärligt? Jag älskar faktiskt inte min unge mindre bara för att jag vill bli smal igen. Jag tycker att jag är snyggare när jag är smal och jag vill vara snygg. Så det så.

3. Äta mindre kött. Jag vill inte bli vegetarian, för jag gillar kött. Eller nej förresten, jag älskar kött! Men vi kan inte hålla på att stoppa i oss så mycket kött som vi gör, vår värld tål liksom inte det. Så jag ska sluta äta kött till vardags och bara äta det när det är något speciellt. Och då ska det naturligtvis helst vara ekologiskt.


Hejdå!

4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.

Fast det är bara vårt vardagsrum i cirka fyra veckor till. Sen är det någon annans vardagsrum, för vi ska flytta.

Jättejättejättelångt ska vi flytta. Hela två trappor upp i samma trappuppgång.

Det kommer bli svårt att få in flyttbilen i porten.




fredag 3 januari 2014

3. En grej jag skulle vilja lära mig.

En grej? Jag vet typ tusen miljarder grejer som jag skulle vilja lära mig, men ok då. Jag väljer en:

Att sminka mig. För jag kan verkligen inte sminka mig. Till vardags använder jag mascara och eyeliner och om det är riktigt festligt slänger jag på lite ögonskugga (obs! En nyans bara) och rouge också. Så himla festligt liksom - not.

En gång dock var jag riktigt snyggt sminkad, och det var på mitt bröllop, men då hade Linn sminkat mig. Och även om hon faktiskt inte bor så himla långt bort från mig fågelvägen sett, så är det inte helt rimligt att hon ska åka hit och sminka mig varje gång jag vill vara lite finare än en vanlig onsdag i mitten av mars. Jag menar, hon kan ju faktiskt ha egna saker inplanerade ibland.

Såatte, smink skulle ju vara lite kul att kunna. Om inte annat för att få lämna brun-orangea märken på tröjor man provar i affären men sen inte köper, för det tycks ju vara en rätt poppis grej att göra.

torsdag 2 januari 2014

2. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att tatuera in ett citat från en låttext i svanken…

Alltså den här är jobbig. Den är riktigt jobbig faktiskt.

För jag kommer nämligen aldrig ihåg texten på några låtar, jag är helt värdelös på sånt. Så om nån kommer med en pistol och sätter den mot mitt huvud och säger att jag måste välja ett citat från en låttext för att sen låta tatuera in det i svanken, ja då vill jag ju vara medgörlig (man vill ju inte bli skjuten liksom) och leverera.

Så då får jag väl helt enkelt välja ett citat från nån låt i den enda genren jag kommer ihåg: barnvisor.

Så varsågod, okända pistolhotare. Tatueraren får skriva "Vi leker träd, vi leker träd. Vi leker ihåligt träd". Bra så? Fint. Lägg undan pistolen nu är du snäll.




1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.





Spiderman kommer hem från jobbet, tar av sig sina (Hello Kitty)-strumpor
och betalar räkningarna med hjälp av bankdosa. Precis som vem som helst.

Bloggkalender

Onekligen snickrade ihop en fin fin bloggkalender för januari som jag tänkte hoppa på (en dag för sent är samma sak som att vara i fas. Det är sen gammalt).

Hursomhelst. Det var bara det jag ville säga.

Hejdå!